Zwaarlastrol in de visserij

Zwaarlast rollen in gietpolyamid 6 (PA 6 G 210)

Sint Jacobs- of mantelschelpen uit de diepzee. Polyamide rollen in een Dredge-A-Side-systeem ontzien de zeebodem.

In de offshore gebieden van de oceanen worden Sint Jacobs- of mantelschelpen of andere schaaldieren met schelpendreggen op dieptes van bijna 1000 meter gevist. Als beste vanggebieden voor deze Jacobsschelpen gelden Schotland, Frankrijk en Ierland. In de visserij op de grote zeeën trekt een trawler maximaal 12, aan een trekstang en naast elkaar bevestigde dreggen. De trekstang is uitgerust met grote polyamide rollen.

De cilindrische rollen zijn gemaakt van gegoten polyamide 6 (PA 6 G 210). Gietpolyamide is het meest geschikte materiaal voor deze toepassing in de diepzee visserij:

  • Gietpolyamide is zeewater bestendig, vele tientallen jaren. Overal daar waar componenten met zeewater of zoutnevel in contact komt, is polyamide gevraagd, niet alleen op visserijschepen. Wij vervaardigen uit gietpolyamide stootwillen, glij- en stootstrippen, kabelrollen en kabelgeleidingen, roerlagers en bussen, stootbalken en dichtingen, of aandrijfschroeven van sleepboten en schepen.
  • Gietpolyamide weegt 1,14 g/cm³, zeewater 1,03 g/cm³. Gietpolyamide is in zoutwater bijna getarreerd, het drijft niet. In relatie tot de royale breedte van de rollen wordt de zeebodem nauwelijks verdicht.
  • Het lage gewicht van de rollen vereenvoudigt het uitzetten en binnenhalen van de dredge tuigage op het vangstdek aan de achtersteven van het schip.

Gietpolyamide heeft een uitstekend terugstelvermogen, het loopvlak van de rol reageert elastisch. De specifieke vlakdruk bij oneffenheden neemt af, daardoor worden de loopvlakken gespaard. Een doorslaggevend voordeel bij obstakels op of in de zeebodem.

3D-Frezen

Geleidingen, aanslagen of bekledingen in gietpolyamide versterken in de installatietechniek en in zware machines mechanisch belaste zwaartepunten.

5-Assig-frezen. Exact ontworpen, tot in detail geconstrueerd, precisie gefreesd. Polyamide geleidingen vangen grote mechanische krachten op.

CAD-systemen in gebruik. Vormgereedschappen voor kunststofverwerking, prototypes, CNC-verspaande kunststof onderdelen.

CAD-formaten

  SolidWorks 3D CAD (Daussalt Systèmes)
Mastercam (CNC Software, Inc.)

Bestandsindelingen

2D-formaten DXF
3D-formaten * Parasolid Version 22.0 (.x_t, .x_b)
ACIS-Kernel bis Version 19.0 (.sat)
IGES **
STEP AP203/214
STL (voor stereolithografie en laser sintering)
VDA-FS

Compressieformaten voor grotere bestanden

Stuur geen zelf-uitpakkende bestanden. ZIP
RAR

Gegevensoverdracht

  E-mail naar info@naeff.nl
contactformulier
CD-ROM / DVD-R
FTP via ftp.naeff.nl
(Vraag uw toegangsgegevens)
* Viewer-formaten (bijv. eDrawings) zijn niet geschikt voor gegevensoverdracht.
** Bij Unigraphics en SolidEdge gebruik maken van het Parasolid-formaat.

Wij zetten in de kunststof bewerking ook gereedschapsmachines in met een stabiel machinebed. Daarmee bereiken wij bij grote delen en versterkte kunststoffen nauwkeurigheden die ver boven de standaard uitkomen.

5-Assig-frezen is een vorm van 3-D bewerking. De frees wordt bij deze techniek voortdurend loodrecht t.o.v. het werkstuk gepositioneerd. De vervaardiging van extreem complexe 3D-objecten wordt mogelijk. Onze 5-assige frees-  machines maken het mogelijk werkstukken in één bewerkingsgang te bewerken. Het steeds opnieuw opspannen van het werkstuk vervalt, de bewerking wordt efficiënter uitgevoerd, het verspanend bewerkt onderdeel nauwkeuriger.

Naadloze uitwisseling van gegevens. Onze CAD systemen en programma's in onze werkvoorbereiding en verspaningsafdeling worden voortdurend op de huidige ontwikkelingen geactualiseerd. Wij zetten in op continuïteit van de gegevens tot aan de productie en kwaliteitsborging.

In de tabel vindt u een overzicht van de mogelijkheden tot een probleemloze overdracht van CAD gegevens.

Diep gat boren

Vergietgereedschap voor statoren van een elektromotor

Speciale bewerking CNC pistool boren-diep gat boren. Boringen met grote lengte/diameterverhouding nauwkeurig geproduceerd.

Op onze speciale CNC-diep gat boormachine produceren wij precisieboringen met hoge I/D verhouding. 

De diepboortechniek is bij Naeff een specialisme van de grote delen bewerking van gietpolyamide werkstukken.

Voor het diepboren wordt de koelsmeerstof in grote hoeveelheden onder hoge druk naar het snijpunt gebracht. Volume en druk van de koelsmeerstof stellen wij af op materiaal, boordiameter en boordiepte. Wij gebruiken gecontroleerde hogedruk zuiger- en schroefpompen, bij groter diameters worden meer drukpompen ingeschakeld.

Het koelsmeermiddel-aanvoerapparaat neemt gelijktijdig een kogel gelagerde boorbus op. Deze bestuurt het op de lange boorpijp zittende snijgereedschap en zorgt bij het boren voor de nauwkeurigheid.

Radiusovergangen, afschuinen, gradaties of andere contouren aan de onderkant van het gat brengen wij met vorm boorgereedschappen aan.

Diep gat bewerkingen voeren wij uit aan mondstuk lichamen, vormgereedschappen, pomponderdelen, rollen, transportschroeven, warmtewisselaars, cilinders of ook als smeerkanalen aan afwisselende werkstukken.

Ultrasoon inbedden

Studbouten en andere metalen onderdelen in kunststof met ultrasoon ingebed.

Ultrasoon omsluit metalen en hoogwaardige polymeren in thermoplasten. Exacte positionering en spanningsvrij versterkte kunststof onderdelen.

Metaal / kunststof composieten en kunststof paaringen zonder polymeer compatibiliteit verbinden wij door embedding. Het ultrasoon verbinden is nauwkeurig, spanningsvrij en snel.

Dunwandig

Dunwandig gedraaid. Ringen en hulzen uit polypropylene (PP) met hoge maatvastheid en rondheid.

Polyacetaal (POM)

Industrieel reinigen en drogen van onderdelen. Iteratief verkregen gatenpatroon in zijwanden van sproeikamers.

Kabelgeleiding

Kabelgeleiding in spiraalbuis. Dubbele trompetdoorvoeren in polyamide

Trompet doorvoer ipv zadelklem. In flexibele systemen voor energietoevoer glijden kabelbeschermingsslangen, tegen knikken beschermt, in doorvoeren met een trompetvorm.

Robots, handlingsystemen en machines eisen bewegingsvrijheid. Een flexibele stroomvoorziening en media door flexibele buizen is het betaalbare antwoord.

Kabelbomen en slangenbundels volgen door scharnieren relatieve bewegingen en richting veranderingen. Glijringen met aangegoten trompetvorm fixeren de flexibele buis en volgen de hoekbeweging in de scharnieren. Een beweging in lengterichting van de beschermbuis wordt door het glijden mogelijk. De in het midden gedeelde helften vereenvoudigen het onderhoud aan de apparaten.

De trompetvormige doorvoeren vervaardigen wij in individuele kleine series. Uit onze geëxtrudeerde of gegoten holle staven verspanen wij deze beschermbuis trompetdoorvoeren, materiaalsparend en voordelig.

Conusrollen in polyamide

Aangedreven conische rollen met dubbel kettingwiel uit één stuk polyamide verspanend bewerkt.

Snel door de bocht. Aangedreven conische rollen vervaardigen wij met inbegrip van vertanding uit één stuk.

Wat wij als voordelig uit één stuk vervaardigen, kennen anderen als een samenstelling. Wij integreren buis, as, aandrijving en glijlagers van aangedreven bochtrollen in één draaideel in polyamide.

Polyamide is het ideale materiaal voor glijlagers, rollen en tandwielen. Het spreekt voor zich de aangedreven conische rollen in rolbaanbochten uit polyamide te vervaardigen.

Rollenbanen worden bij cargo handling systemen gebruikt. De constructieve vorm passen wij naar de inbouwsituatie aan. Coniciteit, grote radia, oppervlakteruwheid, profilering en de vertanding van de aandrijving kunnen individueel vastgelegd worden. Onze productie is flexibel, ook bij kleine series. Polyamide draagrollen zijn voordelig en bieden u doorslaggevende voordelen:

  • Polyamide rollen dempen rolgeluiden, het blijft stil op de werkplek.
  • Polyamide rollen zijn massief. Er zijn geen holle ruimtes waar condenswater zich kan verzamelen.
  • Polyamide rollen zijn elektromagnetisch neutraal. Ze verstoren detectoren niet.
  • Polyamide rollen zijn corrosiebestendig en volledige milieuneutraal.

Kunststof rollen worden in vele sectoren gebruikt: In de levensmiddelenindustrie, auto-industrie maar ook in de chemische en farmaceutische industrie. Bovendien wordt het gebruikt bij de houtverwerkings- en meubelindustrie, de verpakkingsindustrie, de drukkerij machine- en papierindustrie maar ook in de steenindustrie.

Het verspanen van PEEK

PEEK - Een uit massief materiaal verspanend bewerkte sensorbehuizing.

Seriematige onderdelen van geëxtrudeerd PEEK halffabricaat. Sensorbehuizingen efficiënt bewerkt op onze 6 zijdige stafautomaten.

Polyetheretherketone (PEEK) is zelfs bij hoge temperaturen en agressieve media een betrouwbare high performance kunststof.

Sensoren voldoen hun taak vaak in een onwerkelijke omgeving, daar waar hoge temperaturen gemeten, agressieve chemicaliën gedetecteerd, extreme druk of andere niet elektrische meetvariabelen in elektrische signalen omgezet dienen te worden. Sensorhouders van PEEK bevinden zich in vele toepassingsgebieden zoals de technische sensortechniek, meettechniek en regeltechniek.

Deze maatvaste componenten vervaardigen wij volautomatisch op speciale CNC-freescentra in een seriematige productie. Uit halffabricaat staf van geëxtrudeerde PEEK-platen verspanen wij op onze 6 zijdige freesbewerkingscentra nauwkeurig deze prismatische verspaningsdelen kant en klaar. Dat is rationeel en materiaal sparend.

Curveschijven

Curvenschijven van Polyamide 12 gegoten voor stap versneling

Neem de proef op de som met precieze, stille, onderhoudsvrije curveschijven van polyamide. Open geconstrueerde overbrengingen zijn kostenbesparend.

Overbrengingen zetten een doorlopend draaiende beweging om naar een overbrengingsuitgang. De transportband overbrenging maakt bijvoorbeeld het vullen van containers mogelijk in verpakkingsstations.

Curveschijf overbrengingen zijn parallelle asaandrijvingen, aandrijfas en uitgangsas zijn in gelijke richting gerangschikt. Op de continue draaiende aandrijfas zit de curvedrager met de vlakke curve en de tegen curve. De curven drijven het achterste tandwielstel aan op de aandrijfas. Bereikt de draaihoek van de aandrijving de pal, dan wordt er geen aandrijfkracht op de intermitterend roterende uitgang overgedragen.

Complementaire curveschijven vormen een passend geheel. De curveschijven overbrenging maakt een spelingsvrije stapbeweging.