Diep gat boren

Vergietgereedschap voor statoren van een elektromotor

Speciale bewerking CNC pistool boren-diep gat boren. Boringen met grote lengte/diameterverhouding nauwkeurig geproduceerd.

Op onze speciale CNC-diep gat boormachine produceren wij precisieboringen met hoge I/D verhouding. 

De diepboortechniek is bij Naeff een specialisme van de grote delen bewerking van gietpolyamide werkstukken.

Voor het diepboren wordt de koelsmeerstof in grote hoeveelheden onder hoge druk naar het snijpunt gebracht. Volume en druk van de koelsmeerstof stellen wij af op materiaal, boordiameter en boordiepte. Wij gebruiken gecontroleerde hogedruk zuiger- en schroefpompen, bij groter diameters worden meer drukpompen ingeschakeld.

Het koelsmeermiddel-aanvoerapparaat neemt gelijktijdig een kogel gelagerde boorbus op. Deze bestuurt het op de lange boorpijp zittende snijgereedschap en zorgt bij het boren voor de nauwkeurigheid.

Radiusovergangen, afschuinen, gradaties of andere contouren aan de onderkant van het gat brengen wij met vorm boorgereedschappen aan.

Diep gat bewerkingen voeren wij uit aan mondstuk lichamen, vormgereedschappen, pomponderdelen, rollen, transportschroeven, warmtewisselaars, cilinders of ook als smeerkanalen aan afwisselende werkstukken.

Curveschijven

Curvenschijven van Polyamide 12 gegoten voor stap versneling

Neem de proef op de som met precieze, stille, onderhoudsvrije curveschijven van polyamide. Open geconstrueerde overbrengingen zijn kostenbesparend.

Overbrengingen zetten een doorlopend draaiende beweging om naar een overbrengingsuitgang. De transportband overbrenging maakt bijvoorbeeld het vullen van containers mogelijk in verpakkingsstations.

Curveschijf overbrengingen zijn parallelle asaandrijvingen, aandrijfas en uitgangsas zijn in gelijke richting gerangschikt. Op de continue draaiende aandrijfas zit de curvedrager met de vlakke curve en de tegen curve. De curven drijven het achterste tandwielstel aan op de aandrijfas. Bereikt de draaihoek van de aandrijving de pal, dan wordt er geen aandrijfkracht op de intermitterend roterende uitgang overgedragen.

Complementaire curveschijven vormen een passend geheel. De curveschijven overbrenging maakt een spelingsvrije stapbeweging.

Hygiënische wormwiel aandrijving

Rechtsgangige wormwielen voor servomotoren, voordelig souitgegoten van polyacetaal, POM

Krachtig, nauwkeurig, betrouwbaar. Wormwiel aandrijving van spuitgegoten kunststof.

Wormwiel aandrijvingen vragen glijeigenschappen, maar bij de verwerking van levensmiddelen is een aandrijftechniek met smeernippels ongewenst. Een transmissie van kunststof kunt u onderhoudsvrij en droog ontwerpen. Wormwiel aandrijvingen staan ​​voor optimale hygiënische omstandigheden.

Productontwerp en matrijs zijn optimaal. Het spuitgietdeel is lossend gevormd. Perfecte kwaliteit in één klap!

Ingo Weinand
Toepassingstechniek, Großmaischeid

Op een vierkant geschoven brengt de wormas betrouwbaar het koppel van de servomotor over. De hoeksnelheid in de transmissie tot 50 : 1 gereduceerd, verhoogt het koppel overeenkomstig met factor 50. Hoge krachten werken in op de flanken van de wormwielen. De wormas heeft een dubbele spoed en heeft in verhouding tot de steekcirkel een groot moduul (m = 2).

De grote krachtinwerking en de 2 tands geometrie vereisen precisie, vragen een intensieve studie door onze afdeling toepassingstechniek, constructie en onze matrijsbouw: productconstructie, matrijscaviteit en deelcontour moeten exact gepland en uitgevoerd worden. De kunststof wormen vervaardigen wij door rationeel spuitgieten met de modernste machines. De nauwkeurige procesbegeleiding waarborgt een reproduceerbare kwaliteit.

Combineren van materialen. Laat een worm van polyacetaal en een wormwiel van polyamide samenlopen. Deze combinatie van materialen heeft een aantal voordelen: Hogere looprust, geen kostbare smering, geen vreten, geen baardvorming. Beide kunststoffen hebben een goede noodloopeigenschap, zijn slijtvast, taai, maatvast, vorm- en corrosiebestendig. De schroefaandrijving haalt een hoog rendement.

Zo ontstaat een geluidsarme zelfremmende vertande aandrijving, die aan de hygiënenormen van de levensmiddelenindustrie voldoen.

Verbazingwekkend, dat de betere aandrijfoplossing ook nog eens de goedkoopste oplossing is.