KUKA-robot neemt spuitgietdeel weg van spuitgietmachine

Toonaangevend voor kleine en middelgrote series in technische kunststoffen. Onze matrijsbouw en volautomatische spuitgieterij zijn een sterk koppel.

 

Wij zijn de specialist voor middelgrote en kleine series. Onze productie is volautomatisch en zeer flexibel. Dit biedt de kostenvoordelen van de grote series voor de kleine series. Om die reden zijn wij de perfecte partner voor de machine- en apparatenbouw.

Ons bedrijf stemmen wij consequent op flexibiliteit en rentabiliteit af. Dit leidt tot ongewone prestatiekenmerken.

Wolfgang Groth
Leider spuitgietwerk, Großmaischeid

Van enkel en alleen matrijsbouw hebben wij ons in 50 jaar ontwikkeld tot een honderd procent systeemleverancier. Vandaag de dag sluiten productontwikkeling en matrijsconstructie naadloos in de matrijsbouw aan en achtereenvolgend worden de producten op onze eigen spuitgietmachines geproduceerd. Tot op heden hebben wij onze productiecapaciteit voortdurend uitgebreid en ons consequent gericht op kleinere hoeveelheden. Voor deze flexibiliteit is een eigen matrijsbouw onontbeerlijk.

Onze ondernemingsgrootte biedt de mogelijkheid ook speciale kunststoffen in bulk te voorzien en vanuit het centrale magazijn op voorraad te houden. Op deze manier kunnen wij zelfs kleine seriegroottes met laag grondstofverbruik in speciale materialen rendabel produceren. 

De voor de machinebouw belangrijke grondstof Polyamide neemt bij ons een belangrijke positie in. Het spuitgieten van Polyamide opent voor de machinebouw nog lang niet uitgeput potentieel. Wij hebben al vroeg de technische noodzakelijkheden voor het meer fasen verwerkingsproces ontwikkelt en maken al sinds 1960 machine onderdelen van Polyamide. Hier nemen wij een pioniersfunctie in, die wij tot op heden onderhouden en met nieuwe technieken verrijken.

De intensieve œfening met materialen en technieken is onze kracht en leidt tot ons buitengewone productievermogen: Wij staan bekend voor grote spuitgietdelen van hoogwaardige materialen, voor complexe composiet constructies, voor precisiespuitgietdelen met extreme wanddikten en voor onze technische probleemoplossingen.

Heden zijn wij een slagvaardige onderneming met matrijsbouw en spuitgietfabrieken in Duitsland en Tsjechië. Wij leveren aan vrijwel alle gerenommeerde Nederlandse machine- en apparatenbouwers.