Waterstraalsnijden van kunststoffen

Messcherp water snijdt kunststof.  Zeer nauwkeurig waterstraalsnijden van de nieuwste generatie.

Hoge druk perst het water door een spuitkop, het water wint aan straalkracht. De waterstraal wordt een scherp snijgereedschap. Nieuwste CNC-besturingen, complexe mechanica en stabiele machineconstructies bevestigen onze waterstraalinstallaties als efficiënte machinetechniek.

Uit platen snijden wij contourgetrouw tweedimensionaal. De derde dimensie levert de materiaaldikte. Buiten de 2-assige besturing voor het contour heeft onze installatie een 2-assig gestuurde Tilt-A-Jet-zwenkkop dus een zwenkbesturing voor de straalkop. Op deze wijze staat zijn buitenoppervlak altijd loodrecht op het raakvlak. Bij plaatdikten tot 25 mm halen wij een nauwkeurigheid van ± 0,2 mm, tot 50 mm van ± 0,3 mm. Uitvoerbaar is het waterstraalsnijden bij plaatdiktes tot 170 mm. 

Koud snijproces. Waterstraalsnijden is een koud snijproces. Het doorslaggevende voordeel van de watersnijtechnologie voor het snijden van kunststoffen.

Abrasief waterstraalsnijden. Wij gebruiken overwegend het abrasief waterstraalsnijden, waarbij een toegevoegd schuurmiddel het snijproces ondersteund. Er ontstaat een oppervlak, welke als gezandstraald werkt, nabewerking is niet noodzakelijk.

Productief en flexibel. Onze waterstraalmachines produceren een breed scala aan onderdelen. Van eenvoudig freeswerk voor machine elementen tot en met complex eindproduct. 

Bewerking met waterstraal.
Voordelen van door watersnijstraal ondersteund verspanen.
Efficiënt verspanen zelfs moeilijk verwerkbare materialen.
Het voorafgaande op maat zagen van freesstukken vervalt. De waterstraalmachine verwerkt complete plaatformaten.
Geen gereedschapsslijtage, zelfs bij glasvezel­versterktee materialen.
Hoge reproduceerbaarheid van productiekwaliteit door zeer goede bestuur- en regelbaarheid van de waterstraalbron.
3

keer zo snel als het geluid is het water, dus snelheden tot 1000 ms . Zo snijdt het de kunststof nauwkeurig.

Paul Neudank
Medewerker verspaning, Großmaischeid