Curveschijven

Curvenschijven van Polyamide 12 gegoten voor stap versneling

Neem de proef op de som met precieze, stille, onderhoudsvrije curveschijven van polyamide. Open geconstrueerde overbrengingen zijn kostenbesparend.

Overbrengingen zetten een doorlopend draaiende beweging om naar een overbrengingsuitgang. De transportband overbrenging maakt bijvoorbeeld het vullen van containers mogelijk in verpakkingsstations.

Curveschijf overbrengingen zijn parallelle asaandrijvingen, aandrijfas en uitgangsas zijn in gelijke richting gerangschikt. Op de continue draaiende aandrijfas zit de curvedrager met de vlakke curve en de tegen curve. De curven drijven het achterste tandwielstel aan op de aandrijfas. Bereikt de draaihoek van de aandrijving de pal, dan wordt er geen aandrijfkracht op de intermitterend roterende uitgang overgedragen.

Complementaire curveschijven vormen een passend geheel. De curveschijven overbrenging maakt een spelingsvrije stapbeweging.

Gefreesde sturingscurven

Stuurcurven op conische vlakken. Exacte sturing van het mes voor malse borstfilets. 

Het volautomatisch fileren van pluimvee vraagt om snelle en precieze machines. De sturing van de snijmessen is uitgekiend.

Dat gebeurt door een centraal in de fileermachine aangevoerde curvesturing, want bij de hoge cyclustijden van de machine zou een pneumatisch sturing snel op fysieke grenzen stuiten.

Een uitdaging voor de producent van de stuurcurves. Vooral, wanneer de stuurcurves als gevolg van de conische grondvlakken, daarbij ook nog driedimensionaal zijn. 

Steuerkurven aus dem Kunststoff Gusspolyamid
Complex, conisch en precies: Segmenten van een driedimensionale stuurcurve voor het automatisch fileren van pluimvee.

Hefboommechanisme met aftastrollen

Robot montage van de componenten
Hefboom met aftastrollen voor nokkenassen

Componenten samenstellen. Hefboommechanisme met aftastrollen.

Offsetmachines werken met hoge cycli. Nokkenassen, curverollen en aftastende rollenhefbomen genereren betrouwbaar en duurzaam de benodigde bewegingen. De door ons geleverde samenstelling bestaat uit twee spiegelbeeld gevormde hefbomen, voor welke vervaardiging slechts één matrijs benodigd is. De samenstelling en montage van de van glasvezel­versterktee polyamide kunststof spuitgegoten hefboom en diverse metalen inkoopdelen, wordt door ons gedaan.

Centrale curvesturing

Cuvetrommel

Meer dynamiek en precisie. Volumineus onderdeel van gietpolyamide in de centrale curvesturing van voedings­middelen­machines.

De cilindrische curvesturing met aanvullende schakelnokken meet Ø 970 × 1350 mm. Complexe stuurcurves in zulke afmetingen maken wij doorgaans als enkelstuks of in kleine oplage. 

De in de trommel gefreesde curvebanen brengen de kracht van het draaimoment over op een gekoppelde hefboom, die zo een 3-assige bewegingscyclus .

Ook wanneer de omzetting van de hefboomoverbrenging optimaal ontworpen zou zijn, œfenen de hefboomrollen een hoge specifieke vlaktedruk uit op het oppervlak van de cilindercurve in de besturingstrommel. De slijtvastheid en het terugstelvermogen van gietpolyamide 6 (PA 6 G) geven de contourcurven een lange levensduur.