Afdichting lucht barrière

Lucht barrière afdichting van een warmte-gestabiliseerde gietpolyamide

Effectieve afdichting voor lucht barrière. Contactloze labyrinthafdichting van warmte-gestabiliseerde gietpolyamide.

Contactloze afdichtssytemen met barrière lucht in labyrinthafdichtingen verhinderen duurzaam en effectief smeerstofverliezen, ongezonde emissies en vervuiling.

Lekkage en vervuiling kunnen kostbare gevolgen hebben en leiden tot uitvaltijden, onzekere arbeidsvoorwaarden als ook grote onderhoudsproblemen veroorzaken. Lucht- of gasdruk als extra afdichting is duurzaam werkzaam. Er zijn geen raakvlakken voorhanden, die afslijten.

Langzaam lopende toepassingen met lage drukken vormen voor traditionele afdichtingsmethoden een bijzondere uitdaging. De afdichting voor de lucht barrière is flexibel. Zij voegt zich naar bochten, excentriciteiten, axiale verschuivingen en maatonnauwkeurigheden.

Wij produceren kleine en grote ringen voor lucht barrières tot 2300 mm in doorsnede, voor de grote massaproductie en ook voor de speciale constructies. Toegepast worden zij in gereedschapsmachines en voor roterende delen in pompen, motoren, turbines en walswerkeenheden, persmachines, folie- en papiermachines, scheepsaandrijvingen, raffinaderij uitrustingen, windturbines en speciale machines.

Polymeerlager in zware machinebouw

Kegelrollagers voor de zware machinebouw. Oliegevuld gietpolyamide het beste na gietijzer en brons.

Het kegelrollager wordt als paar in de steuninrichting van een zware machine geïnstalleerd. Twee lagers worden tegen elkaar ingesteld.

Gietijzer (GG25), corrosiebestendig brons (Gbz12) en ons zelfsmerend oliegevuld gietpolyamide (PA 6 G 210 olie) worden als materiaal alternatieven vergeleken. Deze drie materialen voor glijlagers worden gegoten. Bij het gieten ontstaan ruwe gietdelen die contournauwkeurig zijn waardoor de nabewerkingen gering zullen zijn. Een voordeel bij de vervaardiging van kegelrollagers.

Smering. Glijlagers van gietijzer vragen een permanente olie smering, glijlagers van brons een vet smering. Beiden belasten het milieu met smeermiddelen.

Onze glijmiddel gevulde polyamide lagers zijn zelfsmerend en kunnen in een droogloop situatie functioneren. Dat is milieuvriendelijk en vereenvoudigd de constructie van de machine.

Componentgewicht en prijs per kg. De kosten van een polyamide gietstuk is slechts één tiende. Het gewicht van de glijlager materialen is zeer verschillend. Het soortelijk gewicht varieert bijna met factor 8. Bovendien is een kilogram brons 10 – 30 % duurder dan polyamide.

Massadichtheid. Vergelijk de dichtheid van gegoten glijlager materialen. Metaalachtige glijlager materialen zijn 7 tot 8 keer zwaarder dan polymere materialen.
  Dichtheid $ \ \rho \ $
volgens ISO 1183
Eenheid [g/cm³]
Polyamide 6 gegoten, olie gevuld (PA 6 G 210 Öl) 1,15
Gietijzer (EN-GJL-250, GG25) ca. 7,2
Gietbrons (CuSn12-C, Gbz12) ca. 8,8

Tonnenzwaar

Groot ruwdeel van gegoten Polyamide

Tonnenzwaar. Grote Polyamide gietstukken.

 

Meer dan 50 jaar is Kern succesvol met het gieten van grote delen en heeft daardoor een goede reputatie opgebouwd in de machinebouw branche. Wij gieten Gietpolyamide tot 2,5 ton stukgewicht. In onze fabrieksgieterij produceren wij non-stop alle halffabricaten en gietstukken, wij verkorten de levertijden en zorgen voor de perfecte kwaliteit van onze producten.

2,5

ton zware gietstukken kan onze gieterij van Polyamide vervaardigen. Dit volume komt overeen met 17 ton gietstaal.

Series produceren wij efficiënt door middel van machinegieten en centrifugaal gieten. Desgewenst produceren wij werkstukken vanaf 1 stuk door middel van stand gieten.

Een goede kwaliteit. Door anionische polymerisatie produceren wij van Lactam gietdelen met een homogene microstructuur en hoge kristalliniteit: Van Caprolactam gieten wij het vanwege zijn lage prijs en zijn evenwichtige mechanische eigenschappen populaire Giet Polyamide 6 (PA 6 G). Van Laurinlactam gieten wij Giet Polyamide 12 (PA 12 G).

Onze giettechniek, de ervaring van  onze traditie en geavanceerde giettechniek garanderen een spanningsarme Gietpolyamide. Samen met de onberispelijke slijtvastheid en hoge taaiheid bij hoge hardheid entsteht der gute Guss.

Specialiteiten Giet Polyamide. Speciale materiaaleisen van het gietdeel vragen om specifieke grondstoffen en additieven: slagvastheid en dempingsvermogen, hittestabilisatie en thermische weerdstand tegen veroudering, slijtvastheid en noodloopeigenschappen, stijfheid en maatvastheid of de elektrische geleidbaarheid van het gietdeel zijn kenmerken, die op verzoek van de klant aangepast worden.

Groot Verspaner. Onze computergestuurde reizend kolom freesmachine is voor de bewerking van functionele oppervlakken en boringen bij gietstukken met maximale afmetingen toegerust.

Beschermhoezen voor grote stalen kabels

Beschermhuls voor kabelbanen van Gietpolyamide

Staalkabels vast in de bodem verankeren. Slagvast Gietpolyamide beschermt tegen schade aan afzonderlijke draden.

Moderne steunkabelbanen tellen als het veiligste transport voor goederen en personen. Naast het veelzijdige sleeptouw wordt een bundel van kabels met verschillende functies tussen de dal- en bergstations langs de kabelroute van een kabelbaan gespannen. Er zijn b.v. ondersteuningskabel, datakabel en bliksemafleidingskabel.

Kabelbescherming van Polyamide. De statische kabels worden vast in de bodem verankerd een aangespannen. Precies op dit overgangspunt worden veiligheidsvoorzieningen getroffen. De afzonderlijk staaldraden van de kabel moeten tegen scheuren worden beschermd, wanneer onderhoudsvoertuigen en terreinverzorging rondom het dal- en bergstation worden gebruikt. Massieve, uit het volledige blok bewerkte kabelhoezen bekleden dit overgangspunt en dragen bij aan de veiligheid van de bergtreinen. Elke kabelhuls is een afzonderlijk product. In de realisatie vastgelegde hoeken, kabeldoorsnee en ontwerp van de bodemverankering moeten overwogen worden.

Kabeltrommel

Kabeltrommel voor hijsen in de theatertechniek
Zware kabeltrommel voor elektrisch hijsen en projecteren in de theatertechniek

Grote opera! In de hoofdrol, een aantal kabeltrommels van Gietpolyamide.

Coulissen, projecties en rekwisieten geven er de voorkeur aan om van boven in de buhne naar beneden en naar boven te gaan. De grote podia hebben voor deze taak geavanceerde lieren met kabeltrommels in de bovenste machines geïnstalleerd. Een enorm aantal kabels worden ingezet.

De trommels van Gietpolyamide 6 (PA 6 G210) met diameters van 1750 mm beheren tot 500 m lierkabel, welke in tot tien kabels van de trommelhefboom wordt verdeeld. Aan de binnenkant van de Polyamide trommel is plaats voor de ingebouwde reductiemotor. De ruimtebesparing op de zich boven de tuigage bevindende rollenbodem is belangrijk. Zo kunnen de hijskabels nauw in rij staan.

Polyamide heeft hier zijn grote show. Het is uniek als materiaal voor technisch grote onderdelen. Het is gietvriendelijk en dus zijn de gietstukken vrij vorm te geven. Het is verwerkingsvriendelijk vanwege zijn stabiliteit en snijweerstand. Het is schadevrij en behoeft vanwege zijn noodloopeigenschap geen smering. Het is partnervriendelijk vanwege zijn goedmoedige verwerking van spanningen. Onderdelen van Polyamide zijn vanwege het gunstige soortelijk gewicht licht. Zij worden veelzijdig ingezet.

Centrale curvesturing

Cuvetrommel

Meer dynamiek en precisie. Volumineus onderdeel van gietpolyamide in de centrale curvesturing van voedings­middelen­machines.

De cilindrische curvesturing met aanvullende schakelnokken meet Ø 970 × 1350 mm. Complexe stuurcurves in zulke afmetingen maken wij doorgaans als enkelstuks of in kleine oplage. 

De in de trommel gefreesde curvebanen brengen de kracht van het draaimoment over op een gekoppelde hefboom, die zo een 3-assige bewegingscyclus .

Ook wanneer de omzetting van de hefboomoverbrenging optimaal ontworpen zou zijn, œfenen de hefboomrollen een hoge specifieke vlaktedruk uit op het oppervlak van de cilindercurve in de besturingstrommel. De slijtvastheid en het terugstelvermogen van gietpolyamide 6 (PA 6 G) geven de contourcurven een lange levensduur.

Smeerrondsel voor windturbines

Rondsel van polyamide. Het verspanend bewerkt kunststof rondsel dient als smeerrondsel.

Zware machinebouw. Smeerrondsel voor windturbines.

Het smeerrondsel voor de automatische enkelvoudige smering van tandkransen wordt in de offshore gebieden gebruikt.

12

tanden, niet meer. Toch een aanzienlijke kophoogte van 420 mm.

Met slechts 12 tanden heeft het een kopcirkel middenlijn van 420 mm een tandbreedte van 300 mm. De as doorsnede diameter bedraagt 200 mm.

Het tandwiel maken wij van een hoogmoleculair polyamide in een tweetraps productieproces. De ruwdelen produceren wij centrifugaal gegoten in onze gieterij. Het temperen van de gietstukken verhoogt hun mechanische vastheid, in het bijzonder de taaiheid.

De nauwkeurigheid van de tandflanken en van de as passing worden bereikt door de bewerking op onze hoge precisie gereedschap- en vertandingsmachines. 

Groot draaideel voor de installatietechniek

Rheologisch geoptimaliseerd: Componenten van gietpolyamide maken nieuwe concepten mogelijk in grote installaties.

Diffusor in gietpolyamide. Groot draaideel als enkelstuks voor de procesindustrie.

Deze diffusors met een diameter tot 2 meter worden in grote installaties voor de procesindustrie ingezet. Ze reduceren de stromingssnelheid van vloeistoffen. De diameter varieert en elke diffusor is een voor stroming geoptimaliseerd uniek exemplaar.

De contour benaderende gietstukken in polyamide vervaardigen wij in onze eigen gieterij in Großmaischeid. De via het CAD-systeem reologisch geoptimaliseerde contouren realiseren wij met een direct CAD / CAM-systeem op moderne grote CNC-draaibanken.

Diffusors in polyamide hebben ten opzichte van dezelfde in metaal duidelijk hogere standtijden. Het polyamide is extreem taai en heeft een opmerkelijke slijtvastheid tegen abrasieve stoffen in de door de diffusors geleide vloeistoffen.