Kabeltrommel voor hijsen in de theatertechniek
Zware kabeltrommel voor elektrisch hijsen en projecteren in de theatertechniek

Grote opera! In de hoofdrol, een aantal kabeltrommels van Gietpolyamide.

Coulissen, projecties en rekwisieten geven er de voorkeur aan om van boven in de buhne naar beneden en naar boven te gaan. De grote podia hebben voor deze taak geavanceerde lieren met kabeltrommels in de bovenste machines geïnstalleerd. Een enorm aantal kabels worden ingezet.

De trommels van Gietpolyamide 6 (PA 6 G210) met diameters van 1750 mm beheren tot 500 m lierkabel, welke in tot tien kabels van de trommelhefboom wordt verdeeld. Aan de binnenkant van de Polyamide trommel is plaats voor de ingebouwde reductiemotor. De ruimtebesparing op de zich boven de tuigage bevindende rollenbodem is belangrijk. Zo kunnen de hijskabels nauw in rij staan.

Polyamide heeft hier zijn grote show. Het is uniek als materiaal voor technisch grote onderdelen. Het is gietvriendelijk en dus zijn de gietstukken vrij vorm te geven. Het is verwerkingsvriendelijk vanwege zijn stabiliteit en snijweerstand. Het is schadevrij en behoeft vanwege zijn noodloopeigenschap geen smering. Het is partnervriendelijk vanwege zijn goedmoedige verwerking van spanningen. Onderdelen van Polyamide zijn vanwege het gunstige soortelijk gewicht licht. Zij worden veelzijdig ingezet.