Kunststofbehuizingen voor laboratorium centrifuges

Laboratoriumcentrifuges voor bloedmonsters. Agressieve reinigingsmiddelen vreten aan.

De besturingsmodule van de laboratorium centrifuge is staande in een paneel behuizing gemonteerd. De behuizingsdelen worden door thermoplastische schuimgieten (TSG) geproduceerd en aansluitend in drie lagen gelakt. Bovendien is het basismateriaal in de kleur van de lak, compact ingekleurd.

Intensieve reiniging met agressieve middelen wordt door het behuizingsmateriaal doorstaan.

Reliëfschriften

Behuizing met verhoogde reliëfschriften

Behuizingen met reliëfschriften. Verhoogde belettering lakken en bedrukken.

De nauwe samenwerking tussen matrijsbouw, spuitgietafdeling, lakkerij en drukkerij creëert een bijzondere systeemoplossing: Reliëfen met verhoogde beletteringen, direct geïntegreerd in de behuizingen, bedieningspanelen of functionele onderdelen.

Plastische beletteringen onderstrepen hoogwaardige behuizingstechniek. Plastische bedrijfslogo's betekenen iets: aangebracht op machines en apparaten onderstrepen zij de betrouwbaarheid en soliditeit van het merk. Het kleur contrast tussen letter en achtergrond verhoogd het merkimago. Gebruik de extreme contrasten voor expressieve, krachtige bedrijfslogo's in de machinebouw; discreet afgestemde kleurcontrasten in de medische technologie en mechatronica.

Tampondruk of zeefdruk. Bij het drukken van reliëfschriften kunt u kiezen uit 2 druktechnieken:

  • Zeefdruk heeft de voorkeur bij grootschalige motieven.
  • Tampondruk leent zich voor kleine, fijne motieven.

Onze mogelijkheden. Spuitgegoten reliëfschilden zijn in hun grootte praktisch onbeperkt, hiermee kunnen wij van kleinste tot met het grote onderdeel alle groottes realiseren. Dankzij onze eigen matrijsbouw garanderen wij een nauw klantencontact en voortdurende samenwerking; wat natuurlijk ook geldt voor lage kosten matrijzen bij kleine series. Wij bieden u ook bij dit productieproces een grote keuze aan hoogwaardige kunststofsoorten, helemaal op uw gebruik afgestemd..

Functies integreren betekent kosten besparen. Kostenverbetering bereiken wij door combinatie van reliëfschild met functionele onderdelen en behuizingsdelen. Daarmee reduceren wij het aantal benodigde onderdelen. 

Verhoogde belettering, niet eenvoudig opgeplakt als een ingekocht logo, maar geïntegreerd in de behuizing of op bedieningspanelen. De meest solide vorm, uw merknaam op machines en apparaten aan te brengen.

Günther Merz
Meesterlakker, Großmaischeid

Behuizingspaneel voor een medisch apparaat van SB-TSG

Frontpaneel voor een medisch apparaat

Modulair opgebouwd front behuizing voor een medisch apparaat. Optimale functionaliteit en vormgevingsvrijheid in Thermoplastisch SchuimGieten (TSG).

De eisen van industrieel ontwerp hebben wij met behulp van het vormvriendelijke Thermoplastisch SchuimGieten (TSG) compromisloos doorgevoerd. De kunststof behuizing met geïntegreerde displaybehuizing bestaat uit meerdere kunststofdelen: frame voor het beeldscherm, front behuizing, handgreep en diverse covers.

Verzegelde druk

Slijtvaste zeefdruk in bedieningspaneel voor liften

Bedieningpanelen in liftinstallaties. Slijtvaste zeefdruk ingebed in meerlaags laksysteem.

Liften of ritten naar bepaalde verdiepingen worden in openbaar toegankelijke ruimtes vaak alleen ontsloten voor geautoriseerde personen. Vond men eerder nog cilindersloten in de bedieningspanelen van de liften, nu gebeurt de authenticatie in moderne liftinstallaties contactloos met passieve transponders. 

Over de locatie van het transponder veld, informeert een RFID symbool op het bedieningspaneel. Het is een zeefdruk. De opdruk wordt op een nog niet volledig uitgeharde pigmentlak aangebracht. Het drukken op het juiste moment is belangrijk, hiermee gaan de pigmenthars van lak en druk een sterke verbinding aan. Deze getimede werkwijze zorgt voor hoge slijtvastheid. Een volgende kwaliteit stap is een transparante afdichting van de beide pigmentlagen. Resultaat is een duurzame authenticatie.

Wij vervaardigen een vlakke en een bolle variant. De panelen zijn gemaakt van slagvast styreen/ butadieen in thermoplastisch schuimgieten (SB-TSG). De industriële lak glanst met een metallic effect. De kunststof panelen sluiten onvolkomenheden in de stang-geperste aluminium profielen en voegen zich elegant in de constructie van de bedieningskolom en de algehele uitstraling van de liftcabine.

De stabiliteit van de kleine, eenvoudige bedieningspanelen biedt een zekere weerstand tegen vandalisme. In de brandveiligheid certificering bereikt het materiaal de brandbeveiligingsklasse UL 94-V0.

EMC

Geleidende lak aangebracht op binnenzijde van kunststof behuizing

Elektromagnetische compatibiliteit (EMC). Hoog geleidende bescherming voor elektronische modules in kunststof behuizingen.


Hedendaagse afschermingen van behuizingen zijn hoog geleidend, zij voldoen aan de vraag naar elektromagnetische compatibiliteit (EMC) van elekronische apparaten met kunststof behuizingen. Goed bedekt en aangebracht aan de binnenkant van de kunststof behuizing, beschermen zij de omgeving tegen elektromagnetische interferenties (EMI). Zij zijn een belangrijk onderdeel van de kracht van elektronische apparaten tegen elektrostatische ontlading (ESE, ESD) en tegen elektromagnetische interferenties.

Ter bescherming wordt een deklaag gekozen, die uit hoog geleidende deeltjes en een speciale kunstharsmatrix bestaat. De gebruikte hars is thermoplastisch en bindt de hoofddeeltjes, er ontstaat een afscherming die interfererende bundels dempt. De kunsthars zorgt voor een goede hechting tussen afscherming en kunststofoppervlak.

Met behulp van de thermoplastische hars kon het afbladderen, zoals dit bij zuivere metaalafschermingen te zien was, uit de weg worden geruimd. De hars maakt een einde aan maatveranderingen, die bijvoorbeeld bij thermische uitzetting en torsie ontstaan, zonder herkenbaar aan kleefkracht te verliezen. De afscherming kan zelfs gebruikt worden onder moeilijke klimatologische omstandigheden, zoals hitte en vochtigheid.

De afscherming is zeer corrosiebestendig, omdat de hoofpartikels ingekapseld zijn in de hars en goed beschermd zijn.

EMC-afschermingen bevatten in de regel hoofddeeltjes van grafiet, nikkel, koper en zilver.

Vergelijking van de EMV-effectiviteit.
Metalen en niet metalen geleidende deeltjes.
  EMV
Afschermingsprestatie / Afschermingsdemping
(bij 50 μm)
 
ESE
aarding eigenschappen
Oppervlakte-weerstand
(bij 50 μm)
Maximale gebruikstemperatuur
Eenheid [dB] [Ω/kwadraat] [°C]

 
 
*
 = De aangegeven waarden zijn volgens ASTM ES7-86 vastgesteld.
**
 = bij een deklaag van 25 μm

Niet metalen deeltjes

Grafiet afschermcoating 15 – 45 uitstekend < 10 150

Halfedele metalen deeltjes

Nikkel afschermcoating 60 * uitstekend < 0,25 95
Koper afschermcoating 65 uitstekend < 0,25 95

Edele metalen deeltjes

Koper/zilver afschermcoating 75 uitstekend < 0,05 ** 95
Zilver afschermcoating 60 ** goed < 0,02 ** 105