Construeren

Naeff is een systeemleverancier. Win ons als een sterke engineerings partner.

Door tientallen jarenlange ervaring met duizenden projecten is Naeff een sterke engineerings partner. De focus ligt bij klantspecifieke samenstellingen en kunststof onderdelen in de machine- en apparatenbouw, fijnmechanische techniek en behuizing techniek.

Wij begeleiden u van uw eerste ideeën in concept, via de engineering fase, prototyping, bouw van de matrijs, de bemonstering, tot aan serievrijgave en productie. Wij zijn een volledig geïntegreerde systeemleverancier. Alle belangrijke stappen in het productieproces vinden plaats in onze eigen matrijsbouw en fabriek. Ons CAD / CAM-systeem is volledig en consistent in alle fasen van het productieproces geïntegreerd. Doel is een product als overtuigende eenheid uit innovatie, techniek en design.

Ontwikkeling. Benut de know-how, het maakt niet uit in welk stadium zich de ontwikkeling van uw product bevindt. Op basis van de ervaring van onze toepassingstechniek uit enkele duizenden toepassingen en ontwikkelingen met technische kunststof onderdelen per jaar, kunt u met onze voorstellen altijd op de impuls in de markt reageren.

Tot de service van onze afdelingen toepassingstechniek horen:

Haalbaarheidsanalyses. Stuur ons een e-mail of fax met uw eerste concept schetsen of de ontwerpen van uw designer. Samen met u, telefonisch of in een persoonlijk gesprek, discussiëren wij over een mogelijkheid tot economisch produceren en welke methode daar geschikt voor is.

Materiaalkeuze. Op basis van uw bestek en de artikelomschrijving ondersteunen wij u om zo het beste materiaal, waarde analytisch te kiezen. De juiste keuze van het materiaal geeft uw ontwerp de nodige zekerheid en benut de mogelijkheden tot een kostenbesparing.

Engineering. Desgewenst construeren wij met uw ontwerp schetsen en bestek de volledige samenstelling of behuizing. Daarvoor gebruiken wij moderne 3D- of 2D-CAD-systemen.

Prototyping. De zo verkregen CAD gegevens gebruiken wij voor prototyping. Volautomatisch met onze stereolithografie (SLA), het selectief laser sinteren (SLS) of handgemaakt in onze modelbouw afdeling.

Protoserie. Vereiste protoseries vervaardigen wij met low-cost mallen (epoxy mallen, siliconen mallen, aluminium mallen o.a.).

Serierijp. Het project wordt begeleid door een verantwoordelijke contactpersoon van onze firma, totdat het kunststof onderdeel aan al uw eisen voldoet en met de productie van de serie gestart kan worden.

Montageclip met vele functies

Rationele en gereedschapsvrije montage. Speciale kunststofclips houden elektronische kaarten in sensorbehuizingen.

De nieuw ontwikkelde clip combineert vele functies in een kunststof onderdeel. De succesvolle oplossing is het resultaat van goede samenwerking met onze klanten.

Ingo Weinand
Toepassingstechniek, Großmaischeid

De printplatenhouder combineert meerdere veerhouders en positioneerhulpen in een onderdeel. Wij spuitgieten het bevestigingsonderdeel van polyamide 6 (PA 6), een kunststof met een uitstekende veerkracht. Gebruikt worden de polyamide onderdelen in elektronische sensoren voor de transporttechniek.

Rationele Clip-oplossing. Eenvoudig geklemd, verbindt de snelle montage de elektronische printplaat en het getrokken behuizingskanaal zonder verdere montage op de juiste positie en veilig met elkaar. De vorige montage met afstandshouders en schroeven was zeer tijdrovend en duur. De nieuw ontwikkelde clip verenigt vele functies in een kunststofonderdeel en is het resultaat van een goede samenwerking met onze klant. Er ontstond een eenvoudig te lossen spuitgietdeel, dat een gereedschapsvrije montage van printplaat mogelijk maakt.

Spuitgegoten gereedschapsdrager vervangt assemblage

Drager met aangebrachte gereedschapsmagazijnen

Een spuitgietdeel vervangt gehele samenstelling. Gereedschapsdrager voor bewerkingscentra in fijnmechanica.

De gereedschapsdrager van frees- en boorgereedschappen was oorspronkelijk een samenstelling van 34 afzonderlijke onderdelen. Wij hebben het concept veranderd en het productieproces van de gereedschapsdrager naar Thermoplastisch SchuimGieten (TSG) omgesteld. Als materiaal hebben wij voor het schokbestendige en maatvaste styreen-butadieen (SB) gekozen. Dit levert robuuste en buitengewoon maatvaste producten op.

Wij zijn erin geslaagd, alle afzonderlijke onderdelen te vervangen door een functioneel geïntegreerd kunststof onderdeel. Daarmee werd het eigen gewicht van de gereedschapsdrager gereduceerd en binnen het vooropstelde totaalgewicht kon het laadvermogen van 10 naar 14 magazijnen per drager verhoogd worden.