3D-Frezen

Geleidingen, aanslagen of bekledingen in gietpolyamide versterken in de installatietechniek en in zware machines mechanisch belaste zwaartepunten.

5-Assig-frezen. Exact ontworpen, tot in detail geconstrueerd, precisie gefreesd. Polyamide geleidingen vangen grote mechanische krachten op.

CAD-systemen in gebruik. Vormgereedschappen voor kunststofverwerking, prototypes, CNC-verspaande kunststof onderdelen.

CAD-formaten

  SolidWorks 3D CAD (Daussalt Systèmes)
Mastercam (CNC Software, Inc.)

Bestandsindelingen

2D-formaten DXF
3D-formaten * Parasolid Version 22.0 (.x_t, .x_b)
ACIS-Kernel bis Version 19.0 (.sat)
IGES **
STEP AP203/214
STL (voor stereolithografie en laser sintering)
VDA-FS

Compressieformaten voor grotere bestanden

Stuur geen zelf-uitpakkende bestanden. ZIP
RAR

Gegevensoverdracht

  E-mail naar info@naeff.nl
contactformulier
CD-ROM / DVD-R
FTP via ftp.naeff.nl
(Vraag uw toegangsgegevens)
* Viewer-formaten (bijv. eDrawings) zijn niet geschikt voor gegevensoverdracht.
** Bij Unigraphics en SolidEdge gebruik maken van het Parasolid-formaat.

Wij zetten in de kunststof bewerking ook gereedschapsmachines in met een stabiel machinebed. Daarmee bereiken wij bij grote delen en versterkte kunststoffen nauwkeurigheden die ver boven de standaard uitkomen.

5-Assig-frezen is een vorm van 3-D bewerking. De frees wordt bij deze techniek voortdurend loodrecht t.o.v. het werkstuk gepositioneerd. De vervaardiging van extreem complexe 3D-objecten wordt mogelijk. Onze 5-assige frees-  machines maken het mogelijk werkstukken in één bewerkingsgang te bewerken. Het steeds opnieuw opspannen van het werkstuk vervalt, de bewerking wordt efficiënter uitgevoerd, het verspanend bewerkt onderdeel nauwkeuriger.

Naadloze uitwisseling van gegevens. Onze CAD systemen en programma's in onze werkvoorbereiding en verspaningsafdeling worden voortdurend op de huidige ontwikkelingen geactualiseerd. Wij zetten in op continuïteit van de gegevens tot aan de productie en kwaliteitsborging.

In de tabel vindt u een overzicht van de mogelijkheden tot een probleemloze overdracht van CAD gegevens.

Conusrollen in polyamide

Aangedreven conische rollen met dubbel kettingwiel uit één stuk polyamide verspanend bewerkt.

Snel door de bocht. Aangedreven conische rollen vervaardigen wij met inbegrip van vertanding uit één stuk.

Wat wij als voordelig uit één stuk vervaardigen, kennen anderen als een samenstelling. Wij integreren buis, as, aandrijving en glijlagers van aangedreven bochtrollen in één draaideel in polyamide.

Polyamide is het ideale materiaal voor glijlagers, rollen en tandwielen. Het spreekt voor zich de aangedreven conische rollen in rolbaanbochten uit polyamide te vervaardigen.

Rollenbanen worden bij cargo handling systemen gebruikt. De constructieve vorm passen wij naar de inbouwsituatie aan. Coniciteit, grote radia, oppervlakteruwheid, profilering en de vertanding van de aandrijving kunnen individueel vastgelegd worden. Onze productie is flexibel, ook bij kleine series. Polyamide draagrollen zijn voordelig en bieden u doorslaggevende voordelen:

  • Polyamide rollen dempen rolgeluiden, het blijft stil op de werkplek.
  • Polyamide rollen zijn massief. Er zijn geen holle ruimtes waar condenswater zich kan verzamelen.
  • Polyamide rollen zijn elektromagnetisch neutraal. Ze verstoren detectoren niet.
  • Polyamide rollen zijn corrosiebestendig en volledige milieuneutraal.

Kunststof rollen worden in vele sectoren gebruikt: In de levensmiddelenindustrie, auto-industrie maar ook in de chemische en farmaceutische industrie. Bovendien wordt het gebruikt bij de houtverwerkings- en meubelindustrie, de verpakkingsindustrie, de drukkerij machine- en papierindustrie maar ook in de steenindustrie.

Curveschijven

Curvenschijven van Polyamide 12 gegoten voor stap versneling

Neem de proef op de som met precieze, stille, onderhoudsvrije curveschijven van polyamide. Open geconstrueerde overbrengingen zijn kostenbesparend.

Overbrengingen zetten een doorlopend draaiende beweging om naar een overbrengingsuitgang. De transportband overbrenging maakt bijvoorbeeld het vullen van containers mogelijk in verpakkingsstations.

Curveschijf overbrengingen zijn parallelle asaandrijvingen, aandrijfas en uitgangsas zijn in gelijke richting gerangschikt. Op de continue draaiende aandrijfas zit de curvedrager met de vlakke curve en de tegen curve. De curven drijven het achterste tandwielstel aan op de aandrijfas. Bereikt de draaihoek van de aandrijving de pal, dan wordt er geen aandrijfkracht op de intermitterend roterende uitgang overgedragen.

Complementaire curveschijven vormen een passend geheel. De curveschijven overbrenging maakt een spelingsvrije stapbeweging.

Frictierol

Geef meer grip, zonder vulkanisatie! Thermoplastische elastomeren zijn innovatief, voordelig en snel.

Aandrijfrollen en aandrijfwielen transporteren verschillende goederen in de automatiseringstechniek. Ook in de logistiek zijn transportbanen met aangedreven frictierollen veel voorkomend.

Wij produceren frictierollen gereed voor inbouw met het 2 componenten spuitgieten en combineren een thermoplastisch elastomeer (TPE) met het deel kristallijne polyamide (PA). Zo benutten onze aandrijfrollen de voordelen van beide materialen:

  • Bandage uit TPE. De bandage voor de rollen produceren wij bij voorkeur uit een thermoplastisch elastomeer op polyurethaanbasis. De opmerkelijke frictie van het thermoplastisch polyurethaan (TPE-U) optimaliseert de krachtoverbrenging van de rol op de te transporteren lading. Duurzaam aangezien het thermoplastische polyurethaan niet bros wordt, zelfs na jaren niet. Tijdens de productie sturen wij constant de hardheid tussen de 60 en 95° Shore, precies voor een optimale aandrijfkracht van de rol. Een ander opvallend kenmerk van TPE-U is zijn hoge slijtvastheid.
  • Rol uit polyamide. Het zwaar te belasten polyamide (PA) geeft de rol zijn draag-kracht. Polyamide is taai, de aandrijfrol is tegen schokken en stoten gewapend. Bovendien is polyamide met glas of carbon te versterken. Extreem taaie instellingen verhogen de toch al de hoge slagvastheid van polyamide (bijv. PA 6 GF30 HI).

Met een uitgekiende bevestigingsconstructie en een geoptimaliseerde adhesie van beide materialen realiseren wij een duurzame belastbare materiaalverbinding.

Zwaar beladen scharnieren

Insert-Technologie. Scharnieren met kruk, opgelost als Hybride onderdeel voor de vliegtuigbouw

Insert-Technologie in de vliegtuigbouw. Scharnieren voor de instrumenten koeling als hybride component opgelost.

Scharnieren in de luchtvaart zijn een complexe opdracht. Trillingen werken voortdurend op de constructie in. Niettemin moeten de onderdelen hun precisie ook bij lange levensduur behouden.

Gemakkelijk toegang tot onderdelen is tijdens regulier onderhoud aan vliegtuigen belangrijk. Scharnieren zijn hiervoor de perfecte oplossing. Een beweegbare montage moet even betrouwbaar zijn als fixatie.

De scharnieren dragen componenten in de instrumenten koeling van vliegtuigen. De kruk geeft ruimte voor zwenken in de krappe inbouw situatie. Anderzijds is dit voordelig, de belasting wordt weggehouden van de dragende as.

Geoptimaliseerde kruipmodulus. De glasvezelversterking verhoogt de kruipmodulus van de gebruikte thermoplast van 700 MPa naar 6650 MPa. Hiermee bereiken wij twee voordelen: Ten eerste, de lange termijn stabiliteit bij het dragen van zware last is verhoogd. Ten tweede, het materiaal houdt de schroefkracht staand. De schroefverbindingen van het scharnier zijn zelfsluitend.

Insert techniek

Hybride technologie en spuitgieten. Polyamide onderdeel met solide ingegoten aandrijfpen

Selectief en doelbewust geoptimaliseerd. Kunststof onderdelen met insert techniek.

Draadbussen leggen wij gedurende het gietproces van kunststof onderdelen in. Dat is economisch. Technische eigenschappen van de meest waardevolle materialen zijn selectief beschikbaar.

Sinds de jaren 70 maken wij kunststof onderdelen met de insert techniek. Dit proces ontwikkelen wij nog steeds verder, de onderdelen winnen aan complexiteit en functionele diversiteit. Door ons geleverde composietconstructies maken innovaties mogelijk in de machinebouw, fijnmechanica, elektrische technologie en medische technologie.

 

Flexibele materiaalkeuze. Om het even staal, legering, edelmetaal, glas, keramiek, rubber of hoogwaardige kunststof. Om het even as, bondbare oppervlak, bus,  Buchse, afdichting, draad, veer, ketting, contactpin, kogellager, magneet, mes rand, naaf, zeef, stansdeel of drijfas. Het is nagenoeg onbegrensd, van welk materiaal of hoe complex het inlegdeel is. Onze machines zijn universeel en onze proces engineers reageren flexibel op technische eisen, intrinsieke stabiliteit en omvang.

Betrouwbaar, belastbaar, maatstabiel. Het tweetraps spuitgieten combineert verschillende materialen en hun voordelen. Onze speciale competentie is gelegen in de omgang met verschillende krimpmaten en uitzettingscoëfficiënten van de materiaal partners. Wij stemmen onderdeelconstructie, vormgereedschap, procesvoering en het speciale procedures voor de nabehandeling op elkaar af. Dit neutraliseert de restspanningen in de composietstructuur in ruime mate. Onze diepgaande materiaalkennis en jarenlange productie ervaring waarborgen een gecontroleerd proces.

Tonnenzwaar

Groot ruwdeel van gegoten Polyamide

Tonnenzwaar. Grote Polyamide gietstukken.

 

Meer dan 50 jaar is Kern succesvol met het gieten van grote delen en heeft daardoor een goede reputatie opgebouwd in de machinebouw branche. Wij gieten Gietpolyamide tot 2,5 ton stukgewicht. In onze fabrieksgieterij produceren wij non-stop alle halffabricaten en gietstukken, wij verkorten de levertijden en zorgen voor de perfecte kwaliteit van onze producten.

2,5

ton zware gietstukken kan onze gieterij van Polyamide vervaardigen. Dit volume komt overeen met 17 ton gietstaal.

Series produceren wij efficiënt door middel van machinegieten en centrifugaal gieten. Desgewenst produceren wij werkstukken vanaf 1 stuk door middel van stand gieten.

Een goede kwaliteit. Door anionische polymerisatie produceren wij van Lactam gietdelen met een homogene microstructuur en hoge kristalliniteit: Van Caprolactam gieten wij het vanwege zijn lage prijs en zijn evenwichtige mechanische eigenschappen populaire Giet Polyamide 6 (PA 6 G). Van Laurinlactam gieten wij Giet Polyamide 12 (PA 12 G).

Onze giettechniek, de ervaring van  onze traditie en geavanceerde giettechniek garanderen een spanningsarme Gietpolyamide. Samen met de onberispelijke slijtvastheid en hoge taaiheid bij hoge hardheid entsteht der gute Guss.

Specialiteiten Giet Polyamide. Speciale materiaaleisen van het gietdeel vragen om specifieke grondstoffen en additieven: slagvastheid en dempingsvermogen, hittestabilisatie en thermische weerdstand tegen veroudering, slijtvastheid en noodloopeigenschappen, stijfheid en maatvastheid of de elektrische geleidbaarheid van het gietdeel zijn kenmerken, die op verzoek van de klant aangepast worden.

Groot Verspaner. Onze computergestuurde reizend kolom freesmachine is voor de bewerking van functionele oppervlakken en boringen bij gietstukken met maximale afmetingen toegerust.

Kunststof handgrepen

Greepbehuizing verspaand van Polyamide

Uit massief gefreesde kunststof handgrepen. Stabiele handgreep met schakelaar en geïntegreerde elektronica. 

In de behuizingsgreep zijn een schakelaar, de sturingskaart en een frontpaneel geïntegreerd. Hiervoor zijn kamers met schroefdraden, contactpunten en een omtreksgroef gefreesd. Aan de bovenzijde zijn verdiepte kamers voor het vlak scherm gepland. De solide grepen hebben een stabiele flensplaat, hiermee worden zij viervoudig aan het apparaat geschroefd.

60 behuizingsgrepen werden voor de eenmalige inrichting van een autofabrikant besteld. De contour intensieve grepen hebben wij op een van onze moderne CNC-freescentra machinaal vervaardigd. Dankzij moderne CNC-techniek is er geen afbreuk gedaan aan functionaliteit en ergonomie. 

Looprolhouder voor laboratorium meubilair

Wielhouder trolley

Stabiele steun voor loopwielen in trolleys. Wielhouder draagt een grote last.

Het van glasvezel­versterktee kunststof vervaardigde spuitgietdeel combineert beide functies hoekverbinder en beugel voor de twee loopwielen van een trolley. De hoekverbinding en de aangrenzende plaatstalen behuizing gaan een symbiose aan. Zij zijn verkraald en geven elkaar de stabiliteit. De hoekverbinding garandeert een optimale verbinding tussen de rollen en de trolley behuizing. De stabiliteit wordt door grote wanddiktes en het met 30 % glasvezel versterkt polyamide bereikt. De brandwerendheid van het materiaal maakt het gebruik in de allerhoogste brandbeveiligingsklasse mogelijk.

Smeerrondsel voor windturbines

Rondsel van polyamide. Het verspanend bewerkt kunststof rondsel dient als smeerrondsel.

Zware machinebouw. Smeerrondsel voor windturbines.

Het smeerrondsel voor de automatische enkelvoudige smering van tandkransen wordt in de offshore gebieden gebruikt.

12

tanden, niet meer. Toch een aanzienlijke kophoogte van 420 mm.

Met slechts 12 tanden heeft het een kopcirkel middenlijn van 420 mm een tandbreedte van 300 mm. De as doorsnede diameter bedraagt 200 mm.

Het tandwiel maken wij van een hoogmoleculair polyamide in een tweetraps productieproces. De ruwdelen produceren wij centrifugaal gegoten in onze gieterij. Het temperen van de gietstukken verhoogt hun mechanische vastheid, in het bijzonder de taaiheid.

De nauwkeurigheid van de tandflanken en van de as passing worden bereikt door de bewerking op onze hoge precisie gereedschap- en vertandingsmachines.