Rechtsgangige wormwielen voor servomotoren, voordelig souitgegoten van polyacetaal, POM

Krachtig, nauwkeurig, betrouwbaar. Wormwiel aandrijving van spuitgegoten kunststof.

Wormwiel aandrijvingen vragen glijeigenschappen, maar bij de verwerking van levensmiddelen is een aandrijftechniek met smeernippels ongewenst. Een transmissie van kunststof kunt u onderhoudsvrij en droog ontwerpen. Wormwiel aandrijvingen staan ​​voor optimale hygiënische omstandigheden.

Productontwerp en matrijs zijn optimaal. Het spuitgietdeel is lossend gevormd. Perfecte kwaliteit in één klap!

Ingo Weinand
Toepassingstechniek, Großmaischeid

Op een vierkant geschoven brengt de wormas betrouwbaar het koppel van de servomotor over. De hoeksnelheid in de transmissie tot 50 : 1 gereduceerd, verhoogt het koppel overeenkomstig met factor 50. Hoge krachten werken in op de flanken van de wormwielen. De wormas heeft een dubbele spoed en heeft in verhouding tot de steekcirkel een groot moduul (m = 2).

De grote krachtinwerking en de 2 tands geometrie vereisen precisie, vragen een intensieve studie door onze afdeling toepassingstechniek, constructie en onze matrijsbouw: productconstructie, matrijscaviteit en deelcontour moeten exact gepland en uitgevoerd worden. De kunststof wormen vervaardigen wij door rationeel spuitgieten met de modernste machines. De nauwkeurige procesbegeleiding waarborgt een reproduceerbare kwaliteit.

Combineren van materialen. Laat een worm van polyacetaal en een wormwiel van polyamide samenlopen. Deze combinatie van materialen heeft een aantal voordelen: Hogere looprust, geen kostbare smering, geen vreten, geen baardvorming. Beide kunststoffen hebben een goede noodloopeigenschap, zijn slijtvast, taai, maatvast, vorm- en corrosiebestendig. De schroefaandrijving haalt een hoog rendement.

Zo ontstaat een geluidsarme zelfremmende vertande aandrijving, die aan de hygiënenormen van de levensmiddelenindustrie voldoen.

Verbazingwekkend, dat de betere aandrijfoplossing ook nog eens de goedkoopste oplossing is.