Vacuümvormen

Vacuümvormen. Kunststof onderdelen snel en gunstig.

Grote oppervlakken en geringe wanddikte van kunststof onderdelen bij hoge treksterkte, gestelde vragen naar snelle monster levering of naar rentabiliteit ook bij kleine series, zijn criteria die voor vacuümvormen spreken.

Bij vacuümvormen wordt uit een folie vormig halffabricaat met constante wanddikte en afmetingen een vormdeel vervaardigd, dat een groter oppervlak heeft dan het halffabricaat. Dit leidt onvermijdelijk tot een verzwakking en ongelijkmatige verdeling van de oorspronkelijke wanddikte. Om de afwijking van de nominale wanddikte zo gering mogelijk te houden, beheersen wij verschillende technieken van thermovormen.

  • Negatief vacuümvormen
  • Negatief met trekhulpen
  • Positief vacuümvormen
  • Positief met voortrekken

Verspaande nabewerking en veredeling. CNC-frezen, lakken, EMV-afschermingen, druk en montage.

De noodzakelijke verspaande nabewerkingen voeren wij uit op onze numeriek bestuurde bewerkingscentra.

De door de machineprogrammering met CAD gecreërde geometrieën staan naast de kwaliteitsboring ook de malconstructie ter beschikking.

Desgewenst overspuiten onze moderne lakkerijen de vacuümgevormde onderdelen met een technische of decoratieve lakken.

Desgewenst brengen wij EMV-afschermingen aan of voorzien uw vormdelen van tampon- of zeefdruk.

Aansluitend, in onze fabrieken uitgevoerde assemblage maken voor u gemonteerde systeemonderdelen mogelijk.

Kunststof onderdelen in groot formaat.

Om het even of machinebouw, medische technologie, laboratoriumbouw of alle andere terreinen van de industrie betreft, vandaag de dag vervullen vacuümgevormde kunststof onderdelen een veelvoud aan toepassingen.

Matrijsbouw

Spuitgietmatrijs voor bochtstuk

Technologie verbonden met solide vakmanschap. Onze matrijsbouw.

Precisie spuitgieten van microdeel tot 4 m² groot matrijsdeel. Onze gereedschapsbouw imponeert met zijn spectrum.

Guido Bienewald
Meester gereedschaps- en matrijsbouw, Großmaischeid

Voor nieuwe spuitgietdelen moet er worden begonnen met het maken van een matrijs. In onze gereedschapsmakerijen op twee locaties uitgerust met 25 CNC-machines, maken 50 medewerkers per jaar gemiddeld 250 matrijzen. Zodoende is er elke werkdag een nieuwe matrijs klaar om in productie te gaan.

De informatie voor de matrijsbouw geven de klanten door aan de hand van tekeningen, meestal in combinatie met 3D gegevens. Voor de start van de matrijsbouw worden de productie details in nauwe samenwerking met de klant nagelopen. Kloppen de lossingshoeken, welk aanspuitpunt is optimaal, hoe loopt de matrijsdeling, hoe kan men het product het beste uit de matrijs worden gelost? Tegelijkertijd start de matrijsconstructie, zij gaat een stapje verder met de klantgegevens volledig in 3D. 

Voor de productie van matrijsplaten, inzetdelen en matrijs schuiven wordt de 3D matrijsconstructie overgenomen. Van hieruit worden direct de freesbanen, de aansturing voor de draadvonk erodeermachine alsmede het contour van de grafietelektroden voor de vonkerosie gegenereerd. Deze worden door machines met hoogste precisie uitgevoerd. Op deze manier waarborgt het naadloze proces met 3D gegevens een hoge kwaliteit.

Onze ervaren medewerkers werken met moderne machines en krachtige software. Ondertussen investeren wij voortdurend, houden ons machinepark up-to-date en creëren opleidingsplaatsen. Onze matrijsconstructeurs dimensioneren de matrijsdelen en kiezen de geschikte materialen. De matrijs is de noodzakelijke en onontbeerlijke basis voor een overtuigend eindproduct.

 

Onze matrijsbouw.
Het capaciteitsbereik.
Matrijzen voor het precisie spuitgieten van technisch veeleisende onderdelen
Matrijzen voor thermoplastisch spuitgieten (TSG)
Matrijzen voor hoge temperaturen bestendige kunststoffen met matrijstemperaturen tot 200 °C
Grote matrijzen tot 10 t gewicht en opspanvlakken van 3 000 × 2 000 mm
Lage kosten matrijzen van hoogwaardige aluminiumlegeringen 
Rapid-tooling met high-speed frezen (HSC)

Productdrager

Productdragers

Goed gepositioneerd, omdat de robot wil toegang te garanderen. Precieze productdragers voor de automatische productie

Moderne automatiseringstechniek is het vinden van nieuwe toepassingen in de industriële productie, de aanschafkosten voor de behandelingsapparatuur en de robots zijn onverbiddelijk. Rekening houden met deze trend, hebben we productieprocessen die het mogelijk maken van slim, functioneel geïntegreerde productiedrager gemaakt van kunststof.

Wij bieden u dus aangepaste productiedrager zelfs voor kleine aantallen.

Voordelen: Monolithische vervaardigde productdragers hebben voordelen tegenover degenen gemaakt van gelaste of gethermovormde kunststof materiaal:

  • Mechanische belasting
  • Draag en slagvast
  • Precisie en nauwkeurige opname voor het veilig plaatsen met hoge herhaalbaarheid in de automatische behandeling
  • De bijzonder hoge veerkracht
  • Zelf smerende
  • Corrosiebestendig
  • Laag geluidsniveau
  • Onderhoudsvrij
  • Optimale loopeigenschappen

Materiaal voor productdragers. Afhankelijk van het doel, dimensioneringsvoorschriften en belasting verwerken wij gevuld/ongevuld glasparel, glasvezel of koolstofvezel versterkte kunststof. Bijzondere hoge omgevingstemperaturen vereisen hoogwaardige kunststoffen zoals PEEK of elektrisch geleidende kunststoffen die tegen statische elektriciteit nodig zijn.

De productdrager-productie. Wij produceren productdragers in spuitgieten in Thermoplastisch SchuimGieten (TSG), Thermoforming of verspanend uit eigen halffabricaat. Vorm, hoeveelheid, grootte, materiaal en eisen bepalen het productieproces en het materiaal.

Gratis ontwerp voor de productdrager. Realiseert u samen met ons het progressieve systeemconcept voor uw fabrieksautomatisering. Wij hebben alle belangrijke en innovatieve productieprocessen voor het maken van productdragers uit technische kunststoffen. Dat maakt ons flexibel om alle functionele vereisten te vervullen.

  • Integratie in de intra logistiek van het bedrijf. Onderdelen moeten niet langer worden uitgevoerd tijdens de productie in verschillende verpakkingen.
  • Uitvoeren op alle routes (transportbanden, ketting-transportbanden, looprollen, rolband enz.)
  • Indexeren van alle kanten, ongeacht vanaf de bovenkant, onderkant of de zijkant.
  • Toegankelijkheid van het werkstuk. Ook van onder, kunt u tillen,uitwerpen of grijpen.
  • Identificeren met streepjescodes, kaart met rits, Tags en andere codebronnen.
  • Inductieve, telemetrische of mechanische indexeren door alle 6 partijen.
  • 180°-vergrendeling voor de juiste positie van de productdrager.
  • Ergonomische handgrepen, tilschachten en U-vork-gids helpen bij het omgaan van de productdrager.