Oppervlaktecontrole

Samenstelling van een draagbare apparaat

Altijd en overal. Hoogwaardig kunststof en metaal vormen samen een handheld-case.

 

Of het nu in de productie, in het laboratorium of bij gebruik buitenshuis is, dankzij deze draagbare unit kan de kwaliteit van diverse oppervlakken altijd en overal worden gecontroleerd.

De mobiele en draagbare behuizing combineert de voordelen van metaal en kunststof in een robuust en toch lichtgewicht ontwerp. De combinatie van beide materialen zorgt voor een hoge stabiliteit en een lange levensduur, terwijl het kunststof, voorzien van soft-touch lak, een aangenaam haptische grip geeft.

Door een nauwkeurige productie en een exact ontwerp, zijn de afzonderlijke onderdelen perfect op elkaar afgestemd, wat een naadloze samenstelling en optimale functionaliteit garandeert.

De haarfijne kunststof onderdelen zijn gemaakt van het behuizingsmateriaal styreen-butadien (SB) met behulp van thermoplastisch schuimgieten (TSG) hergestellt. Door deze bijzondere productiemethode zijn de onderdelen bijzonder nauwkeurig, gedetailleerd en functioneel.

 

Manipulatie veilige handbehuizing

Passen, vastmaken, klikken. Goed product design combineert complexiteit en eenvoud in een kostengunstige behuizing.

De handbehuizing werd door Henssler & Schultheiss voor een spectrofotometer ontworpen. Ontstaan is een manipulatie veilige apparaat schaal. De functionele ergonomie en het karakteristieke design overtuigen. Wij produceren het 8-delige behuizingssysteem door compact spuitgieten.

Functie en bediening. De behuizing is ergonomisch gevormd en slank, het apparaat laat zich goed in de hand naar gebruik dragen. Voor het meten wordt het in beide handen genomen en op het meetoppervlak gesteld. De hoofdschakelaar is aan de zijkant gepositioneerd. Hij is lang gestrekt en kan met de beide duimen gemakkelijk bediend worden. De muis naast de display wordt met de wijsvinger bediend.

Voor het nauwkeuring bedienen van het kleine touchscreen is een uitneembare schrijfstift in de behuizing geïntegreerd. De kunststofstift is verliesvrij gehouden, hij zit dankzij een geïntegreerde veer met een snapper hard ingesloten.

Het deksel van het batterijcompartiment wordt precies over een pons-, veerverbinding gevoerd, hij kan bij het openen en sluiten niet kantelen. In eindstand vergrendelt zijn snapsluiting duidelijk merkbaar.

Functioneel en zichtbaar haptisch design. Voor duim- en middelvinger gevormde welvingen en sublieme lijntexturen verhogen de grip van de behuizing. Voor de voelbare haptiek hebben alle zichtvlakken van de kunststofcomponenten een identieke volgens VDI 3400 ref. 24 geërodeerde oppervlakte structuur.

Snelle apparaat montage. De behuizing is verdeeld in 2 zijschalen en een front schaal. Dat is prima, het maakt productie en montage eenvoudiger. Binnenin kunnen diverse opnames en bevestigingspunten voor de in te bouwen componenten geïntegreerd worden. De matrijsvormen blijven ondanks de contouren eenvoudig, onze  matrijsbouw heeft ze op korte termijn en kostengunstig gemaakt.

Van schroeven en andere bevestigingsmiddelen wordt afgezien. Alle kunststof onderdelen van het behuizingssysteem zijn met nauwkeurig uitgevoerde snapelementen en positioneringspunten spelingsvrij en manipulatie veilig verbonden. De montage van de behuizing wordt handmatig gedaan zonder matrijs.

Afstandsbedieningen in de transporttechniek

Afstandsbedieningen voor takels

Verborgen breekpunten geven integriteit. Flexibele handbehuizingen voor modulair opgebouwde apparatenfamilie. Gerealiseerd met enkele matrijzen.

Afstandsbedieningen voor industrieel gebruik worden populairder. Dit succes is te danken aan de functionele betrouwbaarheid van de redundante radiozenders en de moderne generatie batterijen. Het gebruik is in de EN ISO 13849-1 geregeld. Zij controleren installaties, apparaten, takels en rapporten. Moderne radiozenders zijn vrij programmeerbaar. Dat maakt ze universeel inzetbaar. Afhankelijk van de te besturen apparaten en de te vervullen functionaliteit zijn er in het paneel een variërend aantal schakelaars nodig.

De hier nieuw ontwikkelde apparatenfamilie bestuurt kranen en takels. Zij heeft ten minste 6 knoppen. Afhankelijk van de gewenste uitvoering kunnen de handbesturingen met het dubbele aantal knoppen worden uitgerust.

Eerder gebruikte de klant standaardbehuizingen met 12 knoppen. De vrije plaatsen werden door blindstoppen gesloten. Zo'n handzender geeft de gebruiker het gevoel een niet volledige uitrusting en zeer beperkte controle- en besturingsmogelijkheden te hebben.

Er zijn afstandsbedieningen in 3 uitvoeringen ontstaan. De niet gebruikte plaatsen zijn verborgen uitbreekpunten. Het ergonomische industrieel ontwerp is bekroond met een prijs. Het thermoplastisch schuimgieten (TSG) gaf de vormgevingsvrijheid.

Weerbestendige signaal schakelaar

<span class="initialism">Weerbestendig:</span> Handbehuizing gemaakt van slagvast kunststof

Signaaltechniek in het buitengebied. Robuust waarschuwingssignaal apparaat voor spoorwerkers op het spoor.

Het spoor is voor medewerkers een bijzonder gevaarlijke omgeving. Tijdens het werken op het spoor is robuuste signaaltechniek vereist. Want betrouwbaarheid zelfs bij extreme weersomstandigheden telt, als alle medewerkers in het werkgebied voor een naderende trein gewaarschuwd moeten worden.

De robuust ontworpen behuizing van het signaleringsapparaat in de hand van de buitenpost voldoet aan alle verwachtingen. Ergonomische bediening, functionele plaatsing van de schakelaars en solide uitvoering kenmerken de handbediening. Geproduceerd worden de beide behuizingshelften in thermoplastisch schuimgieten TSG) met voordelige vormgereedschappen van aluminium.

IK-schokweerstand. Behuizingen voor elektrische apparatuur. De CEI EN 50102 geeft 10 beschermingsgraden aan voor schokbestendigheid. Zij omschrijven, welke schokenergie [J] de behuizing op zijn minst kan weerstaan. 
Beschermingsgraad Schokenergie Hoekradius hamer Hamermateriaal Hamer­massa
  [J] [mm] [–] [kg]
IK00 geen schokbestendigheid
IK01 > 0,15 10 Polyamide 0,2
IK02 > 0,20 10 Polyamide 0,2
IK03 > 0,35 10 Polyamide 0,2
IK04 > 0,50 10 Polyamide 0,2
IK05 > 0,70 10 Polyamide 0,2
IK06 > 1 10 Polyamide 0,5
IK07 > 2 25 Staal 0,5
IK08 > 5 25 Staal 1,7
IK09 > 10 50 Staal 5
IK10 > 20 50 Staal 5