Polyfenyleenoxide (PPE) lijmen

Spuitgegoten waaiers in twee varianten. Met of zonder gelijmde afdekschijf

Variantenproductie door lijmen. Serieproductie van gesloten en open waaiers. 

De ventilatorbladen zitten onder het ventilatorrooster van elektromotoren. Wij maken twee varianten, met en zonder ventilatorwand.

De productie van beide onderdelen wordt gedaan in eenvoudige, kosteneffectieve vormmatrijzen. Want het lijmen van de ventilatorwand bespaart een mechanisch complexe schuif.

De hechting van amorf PPE wordt gedaan met oplossingsmiddel, een butanon. Zij verbindt de beide onderdelen als gegoten.

PPE

Polyfenyleenether (PPE, PPO, Noryl). Vormstabiel bij verhitting.

Glasvezelversterkte polyfenyleenether toont zijn kracht bij maatstabiele, vormstabiele machinedelen en constructiedelen – ook bij thermisch-mechanische verhitting.

Wij hebben vele mogelijkheden, want wij verwerken dit buitengewone materiaal in de meest uiteenlopende productieprocessen bij een scala aan innovatieve toepassingen.

Wij bieden u ...

 • hoogwaardige halffabrikaten
 • verspaande machinecomponenten
 • dikwandige extrusieprofielen
 • hoge precisie spuitgietdelen en
 • constructiedelen in Thermoplastisch SchuimGieten (TSG)

van het materiaal Noryl aan.

Halffabricaten van Noryl (PPE, PPO)

In onze online shop vindt u een ruime keuze aan halffabricaten van mod. Polyfenyleenether met 30 % glasvezel. Kies de gewenste afmeting uit, het maakt niet uit voor

 • Ronde staven of
 • Platte staven.

Speciale vervaardiging met een andere glasvezelverhouding of onversterkt en met brandveiligheid volgens V1 zijn op korte termijn leverbaar.

Eigenschappen

Blends van polyfenyleenether zijn in veel gebieden thuis. In de elektrotechnische industrie worden zij als elektronica behuizing met warmte-accumulatie, zoals stekker en contrastekker gebruikt, want PPE ...

 • heeft een hoge slagvastheid,
 • is voortreffelijk maatvast,
 • heeft een extreem lage neiging tot kruip (zelfs bij thermisch-mechanische verhitting)
 • laten een goede weerstand tegen lekstroom zien
 • zijn als vlamvertragende blends halogeenvrij (VDE/DIN 472, deel 815), zelfs aan de strenge voorwaarden voor het keurmerk «de Blauwe Engel», RAL UZ 78 wordt voldaan.

Klassiek toepassingsgebied voor PPE zijn vloeistoffen voerende onderdelen, bijv. in pompen, watermeters en kleppen. Want PPE ...

 • Heeft een buitengewoon hoge hydrolyse weerstand
 • Heeft een lage vochtopname, ook bij verhoogde temperatuur en behoudt zo zijn eigenschappen, zelfs onder invloed van stoom.

Drinkwaterhygiëne: Bepaalde PPE-blends zijn voor drinkwater toepassingen goedgekeurd en mogen in contact met levensmiddelen komen (drinkwater goedkeuring volgens KTW - Duitse drinkwater associatie).

Wärmetauscher. Spritzgussteril aus brandgeschütztem PPE, PPO
Ideaal voor warmtewisselaars: Spuitgegoten delen van PPO GF15 V0 behouden ondanks verschillende temperaturen hun exacte vorm.
Halbzeuge aus PPE, PPO. Rundstäbe für Drehteile und Platten/Flachstäbe für Frästeile aus Noryl GFN3
Gemakkelijk & eenvoudig kunt u in onze online shop halffabricaten ronde staven of platte staven van PPE GF30 (Noryl GFN3) aanvragen of bestellen.
Spritzgegossenes PPE (PPO) für einen Filtereinsatz im Atemschutzgerät
Ademhalingsbescherming voor brandweer: In ademhalingsapparaten vervullen deze vormstabiele functionele onderdelen van PPE GF30 zelfs onder invloed van hitte betrouwbaar hun plicht.
Elektronikgehäuse aus PPE (PPO) sind formstabil trotz örtlicher Temperaturspitzen.
Maatstabiel ondanks hete elektronica: Thermoplastisch-schuimgieten en PPE GF20 voor een maatstabiel behuizingssysteem.
Drehteile aus PPE GF30 Halbzeugen zerspant
Flensen, bussen, lagers: Draaidelen van onze maatstabiele PPE GF30 halffabricaten.

Kunststof aandrijving

Kunststof aandrijving met POM-tandwielen

Snel schakelen. Fijnmechanische techniek met kunststof tandwielen in rechte tandwieloverbrenging.

Het schakelmechaniek van een muntautomaat ontvangt op verschillende vlakken impulsen en zendt met grote snelheid orders uit.

In elke verkoopautomaat en ticketapparaat met muntinworp is een muntautomaat geïnstalleerd, complexe apparaten met testelektronica en mechanica.

De centrale rechte tandwieloverbrenging neemt de implementatie van de testresultaten over. Deze bestaat uit precisie-tandwielen met de kleinste modules. De bovenste schakelmof vervoert de gecontroleerde en geïdentificeerde munten veilig en snel in de daarvoor bestemde gleuf. 

De kunststof tandwielen worden in grote aantallen gemaakt. Wij gebruiken efficiënte meervoudige spuitgietmatrijzen met hot runner-systemen. De matrijsnesten met de tandwielcontouren voor de rechte tandwielen worden van slijtvast staal gemaakt. De desbetreffende tandvorm is in de module voor krimp gecorrigeerd.