Verbindingstechniek in kunststof spuitgieten

De uitgebreide mogelijkheden van de hybride techniek. Door materiaal- en functieverbinding geavanceerd besparen.

Complexe eisenprofielen vervullen wij met de combinatie van meerdere materialen in een constructie onderdeel. Als een enkel materiaal tot compromissen dwingt, kunnen hybride structuren dit nadeel opheffen. De voordelen van de materialen summeren.

Wij bieden u ervaring en kennis in het ontwerp, toepassing en uitvoering van materiaalverbindingen. Onze kerncompetenties in constructie, matrijsbouw en kunststofverwerking laten de gewenste kruisbestuiving veilig gebeuren.

Onze productie voegen wij naar elke order. Of wij in volautomatische productiecellen of op gedeeltelijk geautomatiseerde machines produceren is afhankelijk van seriegrootte en de gestelde taak. Gebruikt worden robots, materiaalbehandelingsapparatuur, verticale machines en draaitafel gereedschappen.

Insert techniek

Hybride technologie en spuitgieten. Polyamide onderdeel met solide ingegoten aandrijfpen

Selectief en doelbewust geoptimaliseerd. Kunststof onderdelen met insert techniek.

Draadbussen leggen wij gedurende het gietproces van kunststof onderdelen in. Dat is economisch. Technische eigenschappen van de meest waardevolle materialen zijn selectief beschikbaar.

Sinds de jaren 70 maken wij kunststof onderdelen met de insert techniek. Dit proces ontwikkelen wij nog steeds verder, de onderdelen winnen aan complexiteit en functionele diversiteit. Door ons geleverde composietconstructies maken innovaties mogelijk in de machinebouw, fijnmechanica, elektrische technologie en medische technologie.

 

Flexibele materiaalkeuze. Om het even staal, legering, edelmetaal, glas, keramiek, rubber of hoogwaardige kunststof. Om het even as, bondbare oppervlak, bus,  Buchse, afdichting, draad, veer, ketting, contactpin, kogellager, magneet, mes rand, naaf, zeef, stansdeel of drijfas. Het is nagenoeg onbegrensd, van welk materiaal of hoe complex het inlegdeel is. Onze machines zijn universeel en onze proces engineers reageren flexibel op technische eisen, intrinsieke stabiliteit en omvang.

Betrouwbaar, belastbaar, maatstabiel. Het tweetraps spuitgieten combineert verschillende materialen en hun voordelen. Onze speciale competentie is gelegen in de omgang met verschillende krimpmaten en uitzettingscoëfficiënten van de materiaal partners. Wij stemmen onderdeelconstructie, vormgereedschap, procesvoering en het speciale procedures voor de nabehandeling op elkaar af. Dit neutraliseert de restspanningen in de composietstructuur in ruime mate. Onze diepgaande materiaalkennis en jarenlange productie ervaring waarborgen een gecontroleerd proces.

Outsert techniek

Outsert techniek

Outsert techniek. Stijfheid van metaal – vormvrijheid van kunststof.

Wij combineren het montage spuitgieten met de hybride technologie en produceren hoog integratieve onderdelen. Rationeel in één spuitgietcyclus.

Belangrijkste toepassing is de fijnmechanische module. In het spuitgieten assembleren wij beweeglijke en onbeweeglijke functionele elementen van kunststof op gestanste of gesneden metalen printplaten. De functionaliteit bepaalt de constructie van de pasvorm.

Gefixeerde montage. Een stevig bevestigt basisonderdeel zit of vastgemaakt door een rond gestanste opening met draaizekering of het zit vastgemaakt in een aslager. Typische functies zijn aanslagen, opnames, verstijvingselementen, inserts, glijlagers, veerelementen, fixeerringen, doorvoeringen, consoles, snaphaken en nokken.

Draaibaar gemonteerd onderdeel. Een basisonderdeel in een rond gestanste opening is draaibaar. Typische functies zijn draaiknoppen, hefbomen, nokkenschijven,  actuatoren en tandwielen.

Beweegbaar gemonteerd onderdeel. Een basisonderdeel in een recht of gebogen constante sleuf kan beweegbaar zijn. Typische functies zijn glijblokken, pallen of vergrendelingen.

Naar behoefte worden stansdelen, persdelen en buigdelen van verschillende grondstoffen als printplaat verwerkt. Typische print grondstoffen zijn aluminium, CFK, koper, messing of staal. Innovatieve modules ontstaan door uitbreiding met het meer componenten spuitgieten of inserttechniek.