Stofdichte module op de montagerail. Gegoten behuizing met veerklemmen embedden elektrische spoelen.

 

Elektrische spoelen en elektronische schakelingen worden in compact modules met giethars ingegoten en in een schakelkast of verdeelkasten seriematig op de DIN-rail gezet. De behuizing wordt met een afdekplaat verzegeld. Ingegoten componenten zijn schokbestendig en tegen temperatuur, vochtigheid, stof en eventueel tegen chemische inwerking beschermd.

De driedelige gegoten behuizing maken wij in spuitgieten van een vlamvertragende poly­butyleen­tereftalaat (PBT V0). De kunststof behuizing neemt in een temperatuurbereik van – 30 tot + 120 °C de beschermingsfunctie over. Het spuitgiet PBT is een slagvast, warmte vormvast materiaal voor behuizingen en voor deze toepassing volgens brandbaarheidsclassificatie UL 94-V0 gemodificeerd en gecertificeerd.

De gegoten kunststofbehuizingen vervullen de beschermingsklasse II (EN 61140, VDE 0140-1).

Eenvoudig op de DIN-rail te monteren. De behuizingen worden vanaf de voorkant op de montagerail (type TS 35) aangesloten en met de in een zwaluwstaartgeleiding glijdende en met een geïntegreerde veer op spanning gehouden klem vastgehouden. De makkelijk toegankelijke DIN-rail montage aan de voorkant vergemakkelijkt het snelle werk van de technicus en praktisch is, dat de klem eveneens vanaf de voorkant kan worden ontgrendeld.

Industrieel design ondanks strakke DIN-voorschriften. De DIN schrijft strenge vormgevingsregels en maatvoorschriften voor de DIN-module voor. Evenwel is een onafhankelijk industrieel design met een hoge waarde erkenning geslaagd: Het in een duidelijke radius gebogen front, een ruw geërodeerde oppervlak en het door warmte-ontkoppeling functioneel met redenen omklede puntreliëf aan beide zijoppervlakken zijn de bepalende kenmerken van het ontwerp.