Spuit gegoten Polyamide. Hoge treksterkte door koolstofvezels.

De uitgangswaaier is een centraal onderdeel in de vouwmachine van rotatieoffsetpersen. De vouwmachine snijdt rollen papier van de bedrukte papierbaan af, verzamelt en plooit hun kruiselings naar een signatuur, naar een ongebonden bundel. De uitgangswaaier neemt in zijn waaierzakken telkens een signatuur op, drukt de signaturen op gelijkmatige afstanden en geeft hun in waaieruitgave uit op een transportbaan ter verdere verwerking. Uit meerdere van deze waaierstromen wordt de afgewerkte krant gesorteerd en afgesneden.

De extreme snelheden en de grote verwerkingscapaciteit van een rotatieoffsetpers stelt hoge eisen aan de slijtvastheid van de machineonderdelen.

Wij produceren de waaierzakken van een met koolstofvezel versterkte Polyamide 66 (PA 66 CF30). Als productieproces hebben wij voor het spuitgieten gekozen. De koolstofvezels geven het onderdeel een extreme vastheid en beschermen tegen breuk. De gietvorm van PA 66 verleent het onderdeel de noodzakelijke slagvastheid en slijtvastheid om zijn taak storingsbestendig te vervullen.