Naaldpunt markeren op gefreesde kunststof onderdelen zijn permanent

Het getatoeëerde kunststof onderdeel. Directe etikettering door naaldpunt markeren.

Ons speciale procédé voor directe etikettering kartelt met behulp van een oscillerende carbide naald een lijn van stippen in het kunststof oppervlak van het onderdeel. Bij hoge naaldfrequentie ontstaat een gesloten gesegmenteerde lijn. Het slagpunt ofwel naaldpunt markeren lijkt op de bekende matrix printer, werkt echter met een hogere naaldpunt druk en in plaats van met een strikt rooster met een intelligente CNC-besturing.

Wordt een duurzame, niet vervalsbare en flexibele markering voorgeschreven, zijn zelfklevende etiketten of afdrukken vaak niet ideaal. Rechtstreeks markeren vervult deze taak beter.

Mike Schmalebach
Technische advies, Großmaischeid

Zowel blinddrukken zonder kleur als ook kleurdrukken zijn mogelijk. Het puntslag procédé is geschikt voor etiketteren, markeren en kenmerken van alle denkbare kunststof onderdelen, om het even of zij spuit gegoten, geëxtrudeerd of uit halffabricaat verspaand zijn. Niet alleen platte oppervlakken, maar ook gebogen oppervlakken kunnen met letters, symbolen of data-matrix-codes (2D codes) geëtiketteerd worden.

Alternatieve methoden van naaldpunt markeren zijn het ongecompliceerd markeren met maatslagnummers of het hoogwaardige CNC-graveren.