Cleanroom voor de productie van kunststof spuitgietdelen uitgerust met volelektrische spuitgietmachine en laminair zuivere luchtstroom

DIN EN ISO 14 644-1, Klasse ISO 7.  Fabricage van kunststof onderdelen onder cleanroom condities.

Van meet af aan betrouwbaar. Vooral in kwetsbare gebieden zoals geneeskunde, elektronica, instrumentatie en optica is een volledig betrouwbare functionele veiligheid van levensbelang. Vaak moet een storing van door de lucht meegevoerde vuildeeltjes bij de productie van technische onderdelen uitgesloten worden. Voor deze speciale eis creëren wij de ideale omstandigheden met onze van andere productieafdelingen gescheiden cleanroom. Bij ons begint de belangrijke constante hygiëne al bij uw toeleverancier.

Assemblage van componenten. Kwaliteitsborging, assembleren, ­visuele inspecties of de individuele verpakking van de producten voeren wij ook uit onder hygiënische werkomstandigheden met laminair zuivere luchtstroom.

Systeemleverancier. Wij leveren gereed product: Te beginnen met de constructie, van de dynamische matrijsbouw in eigen huis tot serieproductie en assemblage van onderdelen. Onze productieketen is ononderbroken. Op deze manier begeleiden wij u van uw eerste idee tot en met het verpakte cleanroom product.

De feiten. Cleanroom klasse, productbereik, productieproces.
Cleanroom klasse Onze cleanroom productie vindt plaats volgens DIN EN ISO 14644-1. De deeltjesconcentratie is overeenkomstig ISO-klasse 7 tot en met ISO-klasse 9. De op uw product afgestemde cleanroom klasse is overeen te komen.
Productbereik Onder cleanroom condities produceren wij kunststof onderdelen tot 400 gram schotgewicht. Toepassing vinden de onderdelen in gevoelige gebieden van apparaten en machines.
Productieproces Spuitgieten en thermoplastisch schuimgieten (TSG).