Spuitgegoten onderdelen van kunststof in contact met levensmiddelen

Consumentenproducten van kunststof. Kunststof onderdelen in contact met levensmiddelen.

Of als functionele elementen in bakkerij- of vleesverwerkingsmachines, boilers in commerciële koffiemachines als ook garneer uitloop voor slagroommachines, – technische kunststof onderdelen in contact met levensmiddelen moeten aan strakke regels voldoen.

[bedrijfsnaam] heeft op het gebied van kunststof onderdelen voor de voedingsmiddelenindustrie een uitgebreide knowhow op grond van een veelvoud van gerealiseerde toepassingen. Ook voor uw toepassing helpen wij u graag bij de materiaalkeuze.

Kunststof aanbevelingen van de BfR
Bondsinstituut voor risicobeoordeling.
  Afkorting Aanbeveling1) Aanbeveling2)
  DIN 7728 van de BfR van de FDA CFR Title 21 Part 177

Constructiematerialen

Polyamide 6, naturel PA 6 X 1500
Polyamide 66, naturel PA 66
Polyamide 12, naturel PA 12
Polyamid 6 gegoten, naturel PA 6 G210
Polyacetaal, naturel POM XXXIII 2470
Polyethyleentereftalaat, naturel PET XVII 1630

Standaard kunststoffen

Polyethyleen ultra hoogmoleculair, naturel PE-UHMW III
Polyethyleen hoogmoleculair, naturel PE-HMW
Polypropyleen, naturel PP VII

Andere polymeren

Polycarbonaat, naturel PC XI 1580

 
 
1) = 
Het materiaal voldoet in zijn samenstelling aan de opgegeven BfR aanbeveling. Het is daarom geschikt voor de vervaardiging van materialen en voorwerpen in de zin van de wet op levensmiddelen en handelsartikelen §5 Abs. 1. De geschiktheid van materialen en voorwerpen zelf moet door de gebruiker op eigen verantwoordelijkheid onderzocht worden. De actuele versie van de afzonderlijke aanbevelingen kunt u op de website van de BFR terugvinden. In het bijzonder moet er op gelet worden, dat de goederen en voorwerpen de levensmiddelen noch op geur noch op smaak beïnvloeden kunnen.
 
2) = 
Het materiaal voldoet in zijn samenstelling aan de opgegeven FDA aanbeveling. Wij raden u aan op de website van de FDA de aanbeveling raad te plegen en op toepasbaarheid voor uw geval te controleren. De geschiktheid van materalen en voorwerpen zelf moet door de gebruiker op eigen verantwoordelijkheid onderzocht worden.