Montagerobot legt een spuitgegoten kunststofdeel in

Samenstellen van componenten. Fabricage en montage in één hand, geven efficiëntie en zekerheid.

Constructie, fabricage, inkoop, montage, afstellen, controleren: Veel klanten maken gebruik van onze unieke infrastructuur en besteden het samenstellen van componenten voor mechanische, elektromechanische en decoratieve modules, bij ons uit.

Ontwerp en constructie. De assistentie door onze ingenieurs begint in een vroeg stadium. Wij ondersteunen u door constructie en ontwerp van de samenstelling en uw componenten. Op materiaal afgestemde toleranties, passingen en lagerspeling leggen wij op verzoek vast of wij zoeken naar geschikte materiaalparingen voor glijlagers.

Het samenstellen van componenten beschouwen wij als één geheel. Productieproces, wijze van monteren en het assembleren stemmen wij met u af. Doel is de betrouwbare werking van de samenstelling en de economische productie ervan. Natuurlijk ook rekening houdend met de demontage voor de recycling van de module.

Universele productie van componenten. Wij beheersen het gangbare productieproces voor kunststof onderdelen in de apparaten- en machinebouw. In onze fabrieken zijn machines met meest uiteenlopende functies geïnstalleerd. De technische mogelijkheden van onze universeel ingerichte productie zijn immens. 

Manueel, automatisch of collaboratief. Complexiteit van de assemblage en seriegrootte van de productie bepalen de montageplanning en de mate van automatisering. Naast de handmatige montage realiseren wij de montage met knik arm robots in een productielijn of in volautomatische montage-eilanden.

De mens-robot samenwerking komt er aan. Hier zetten wij voor de handling van componenten lichte pick-and-place-robotarmen in. Deze 'co'bots kunnen door een geavanceerd beveiligingssysteem de werknemers tijdens de samenwerking niet verwonden. Zo geven wij met onze mobiele en flexibel inzetbare lichtgewicht robots vorm aan de automatisering van assemblage stappen. Ook daar, waar het tot dusverre economisch gezien niet mogelijk was (bijv. bij hoge variatie in aantallen en uitvoeringen).

Geïnstalleerde methoden en processen.
Productie

Automatendraaien, CNC-draaien, CNC-frezen, eroderen, extruderen, gieten, honen, mono sandwich methode, profielfrezen, schuimen, slijpen, spuitgieten, stoten, vacuümvormen, thermoplastisch schuimgieten, diepboren, tandwielen steken.
 

Dienstverlening

Uitleg, selecteren, constructie, voorraad houden, logistiek, recycling, verpakken, materiaalkeuze, inkoop
 

Montage

Afkorten, geautomatiseerde montage, boren, knippen, inpersen, draadsnijden, insert techniek, afstellen, lijmen, monteren, handmatige montage, montage spuitgieten, klinken, outsert techniek, controleren, cleanroom montage, schroeven, lassen, ultrasoon lassen, op maat snijden.

Nabehandeling

Directe markering, EMV-afschermingen, vlakken, conditioneren, lakken, zeefdruk, stralen, tampondruk, temperen, trommelen, UV-bestraling