Behuizing voor de Confocal Laser Scanning Microscope. Carl Zeiss wint R&D 100 Award.

Carl Zeiss vertrouwt op innovatiekracht en kwaliteit bij de ontwikkeling en productie van laserscanner microscopen. Dat maakt de Jenaren zo succesvol, hetgeen nu bevestigd is door de "Oscar van de uitvindingen".

Jena / Camburg 2011. – De laserscanner microscoop LSM 510 META behoort tot de winnaars van de gerenommeerde R&D 100 Awards, die elk jaar de 100 belangrijkste technische producten onderscheiden. 

Hoogwaardige behuizingstechniek onderstreept ambitie

In nauwe samenwerking met onze afdeling toepassingstechniek werd voor dit high-end product een intelligent behuizingssysteem ontwikkelt. Nauwkeurig, maatvast en perfecte vorm onderstreept de behuizing de hoge eisen van de microscoop.

De behuizingsdelen produceren wij in Thermoplastisch SchuimGieten (TSG) en worden veredeld met speciale, reinigingsmiddelen bestendige structuurlakken in een veelkleurig design.

Elektrisch afschermende lagen beschermen de gevoelige componenten van de microscoop tegen externe inwerking door elektromagnetische straling. Het behuizingssysteem is bovendien brandwerend en volgens UL 94-V0 erkend.

ZEISS heeft gekozen voor onze behuizingstechniek, vervaardigd in Thermoplastisch SchuimGieten (TSG). De belangrijkste redenen zijn:

  • Uitstraling hoogwaardig kwaliteitsproduct
  • Nauwkeurige verschijningsvorm op de randen, schaduwvoegen en vlakken
  • Eenvoudig aan te boren mogelijkheden tot reductie van kosten 
  • Eenvoudige montage
  • Brandwerend volgens UL 94-V0
  • Hoge prestatie bij EMV-afscherming

Het TSG-productieproces vereist geen lossingshoeken. Zo wordt het geslaagde design – met het contrast tussen rechthoekige contouren en royaal gebogen oppervlakken - zonder compromissen uitgevoerd.

Optischer Gerätebau Kunststoffgehäuse
Mikroskop mit Kunststoffgehäuse
Ambitie onderstrepen: Met het veelzijdige TSG-behuizingssysteem voor laser scanning microscoop (CARL ZEISS).